Echipele de club vor putea să efectueze 5 înlocuiri atunci când va reveni fotbalul. FIFA a propus această modificare temporară a regulamentului către IFAB, organizația care se ocupă cu legile jocului, iar aprobarea a venit astăzi.
Astfel, doar în partidele rămase de disputat din sezonul 2019/2020 va exista această regulă. IFAB a decis că este soluția cea mai bună pentru a-i proteja pe jucători în condițiile în care se așteaptă ca ritmul de meciuri să fie unul alert în lunile iunie, iulie și august, astfel încât sezonul să poată fi dus până la capăt.

IFAB a aprobat modificarea regulamentului

Romanian Liga I
Dinamo a transferat un portar de la CFR Cluj! Durata contractului și numărul pe care îl va avea
ACUM 43 MINUTE
Toate echipele vor putea să facă 5 înlocuiri pe parcursul meciului, însă vor exista doar 3 intervale în care vor putea fi efectuate: antrenorii vor trebui să facă schimbări duble sau triple. Această măsură este luată pentru a nu se fragmenta jocul.
Schimbarea de regulament poate fi aplicată imediat, însă depinde de fiecare competiție în parte dacă o va adopta. În Bundesliga, de exemplu, campionat care va reîncepe pe 16 mai, urmează să se discute dacă modificarea va fi implementată.
IFAB a menționat că această modificare de regulament este temporară și se aplică tuturor competițiilor care urmează să se dispute până la finalul anului 2020, urmând ca apoi să existe o nouă discuție dacă să continue și pe tot parcursul sezonului următor.
De asemenea, IFAB a anunțat că va permite competițiilor care folosesc tehnologia VAR să renunțe la ea dacă acest lucru este făcut ca măsură de siguranță pentru oficiali. În ceea ce privește Premier League, urmează să se discute aceste modificări la următoarea videoconferință la care vor participa cluburile. Momentan, nu există niciun semn că se va renunța la sistemul VAR.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
Top 10 transferuri efectuate de cluburile din Liga 1 în această perioadă de transferuri
ACUM O ORĂ
Liga
Ousmane Dembele, distrus de Hristo Stoichkov: "Nu ai înțeles niciodată ce înseamnă Barcelona"
ACUM 2 ORE