Lumea fotbalului a fost împărțită în două, în urma anunțului că 12 cluburi de top vor să fondeze o nouă competiție, denumită Super Liga Europeană. Printre echipele implicate se numără și Manchester United, alături de celelalte 5 forțe din Premier League: Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal și Tottenham.

Bruno Fernandes nu este de acord cu Super Liga Europeană

În ultimele ore, foarte mulți oameni implicați în fotbal au comentat pe marginea subiectului. În cele din urmă, a apărut și o primă reacție din partea unui jucător care evoluează la unul dintre cluburile fondatoarea ale Super Ligii. Este vorba despre Bruno Fernandes, starul lui Manchester United.
Fotbal
Reacția favoritului la înlocuirea lui Rădoi pe banca Craiovei. "Sunt un oltean adevărat"
ACUM 10 MINUTE
Mijlocașul portughez a distribuit pe contul de Instagram o fotografie postată de Podence, conaționalul său care evoluează la Wolves. Alături de fotografie, Fernandes a scris mesajul "Visurile nu pot fi cumpărate". La fel ca majoritatea fotbaliștilor, internaționalul lusitan se opune înființării Super Ligii, competiție care ar crea o "prăpastie" uriașă între cluburile bogate din Europa și cele de nivel mediu și scăzut.
După anunțul înființării Super Ligii Europei, UEFA a emis un comunicat oficial, prin care amenință cu excluderea din toate competițiile a cluburilor care au pus bazele noului proiect. Acest lucru nu i-a speriat însă deloc pe conducătorii acestora, care au trecut deja la pasul următor.
Sky Sports scrie că Manchester United este primul club din Premier League care a părăsit deja Asociația Europeană a Cluburilor (ECA). În plus, vicepreședintele executiv al clubului de pe Old Trafford, Ed Woodward, a renunțat la funcțiile sale din cadrul UEFA.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

S-a încheiat ședința UEFA! Ce a spus Ceferin despre echipele implicate în Super Liga Europeană

Ședința UEFA s-a încheiat cu puțin timp în urmă, iar președintele Aleksander Ceferin a ieșit în fața presei și a oferit declarații ample despre ceea ce s-a discutat.
Pe lângă confirmarea modificării formatului Champions League începând cu 2024 (vor fi 36 de echipe și nu vor mai fi grupe, ci fiecare va juca câte 10 partide cu adversari diferiți), șeful forului european a avut o reacție vehementă la adresa celor 12 cluburi care vor să se rupă de sub egida UEFA și să înființeze Super Liga Europei, amenințând încă o dată că vor fi luate măsuri foarte aspre împotriva acestora și a jucătorilor dacă planul va continua.
"Sunt momente dramatice și cruciale. Am început un proiect de modernizare a competițiilor noastre. Am avut sprijinul ECA. Toate cluburile sunt calificate pe merit, nu e ca și cum ar fi un circuit închis. Participarea în Liga Campionilor depinde de rezultate din iarbă. Fotbalul trebuie să fie unit în fața acestei nenorociri cauzate de unele cluburi cu interese particulare. Lumea fotbalului este unită, federațiile sunt unite, societatea este unită. Nu vom permite această schimbare. Este un plan cinic. Jucătorii care participă la această ligă închisă nu vor putea juca la echipele lor naționale.", a declarat Ceferin, citat de as.com.

Ceferin îi acuză direct pe Ed Woodward, Florentino Perez și Andrea Agnelli

Președintele UEFA a mers și mai departe și a menționat că ideea înființării Super Ligii Europei este mai veche, menționându-i pe Florentino Perez (președintele lui Real Madrid) și pe Andrea Agnelli (președintele lui Juventus) printre cei care au pus la cale acest plan.
"Ideea Super Ligii a început înainte de COVID. A fost inițiată de mult timp la dorința lui Florentino Perez și Andrea Agnelli. Acest lucru este extrem de narcisist, nu are nicio legătură cu pandemia sau cu orice altceva. Am vorbit cu ei și ne-au cerut întotdeauna mai mult timp de gândire privind noul format din Champions League.
Competițiile noastresunt deschise. Super Liga este o competiție închisă. Este o propunere rușinoasă și egoistă. Este o insultă gravă în fața tuturor iubitorilor de fotbal.", a tunat Ceferin la conferința de presă de după ședința UEFA.
Nici președintele lui Manchester United, ED Woodward, nu a scăpat de critici din partea șefului UEFA: "Ed Woodward m-a sunat joi și mi-a spus că susține reformele din Champions League, cu care a fost de acord, deși era îngrijorat de regula fair-play-ului financiar. Apoi mi-a spus că se va întoarce să vorbească cu mine peste o oră, dar și-a închis telefonul."
Serie B
Pușcaș a marcat primul gol pentru Genoa, în Serie B! Românul, decisiv în victoria echipei sale
ACUM 27 MINUTE
Fotbal
Leo Strizu, mulțumit de prestația elevilor săi la Botoșani. Noul principal a făcut din nou o gafă
ACUM O ORĂ