Luna trecută, Aleksander Ceferin a mărturisit că turneul final, amânat pentru anul viitor, ar putea să sufere modificări din punct de vedere al organizării. Mai precis, președintele UEFA a transmis că există riscul ca Euro 2021 să se desfășoare chiar într-o singură țară din Europa, ci nu în 12 - printre care și România -, așa cum se stabilise inițial.
"Ne gândim și la soluții fără spectatori sau cu 30, 50 ori 70 la sută din capacitatea arenelor. Teoretic, putem organiza Euro în 12, 11, zece, trei sau chiar într-o singură țară. Simbolic, acest Euro pe tot continentul e foarte frumos, dar pentru noi nu era simplu deloc, chiar și fără pandemie. Personal, eu nu mai sunt convins de această idee în condițiile date.", spunea Aleksander Ceferin.
Astăzi, cotidianul francez Le Parisien a anunțat că UEFA se gândește serios la scenariul în care Campionatul European să fie găzduit de o singură țară. Și, potrivit ultimelor informații, țara aleasă ar fi Rusia, cea care a găzduit și Campionatul Mondial din 2018.
UEFA Europa Conference League
Antrenorul lui Silkeborg a folosit 3 cuvinte pentru a descrie ce înseamnă victoria cu FCSB
ACUM 12 MINUTE

Bucureștiul riscă să nu mai găzduiască meciurile de la Euro 2021

Pandemia de COVID-19 face foarte dificilă deplasarea oamenilor dintr-o țară în alta, iar UEFA consideră că acest lucru ar îngreuna teribil desfășurarea Campionatului European în 12 țări de pe continent.
Prin urmare, dacă numărul cazurilor de COVID-19 nu va scădea la nivelul Europei, șansele ca Bucureștiul să mai găzduiască cele 4 meciuri din vara viitoare vor fi minime.
În mod normal, Euro 2021 ar trebui să se dispute în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021, în 12 orașe din 12 țări. Stadioanele din Roma, Baku, Sankt Petersburg, Copenhaga, Amsterdam, București, Londra, Glasgow, Bilbao, Dublin, Munchen și Budapesta ar trebui să găzduiască partidele de la EURO. Între timp, a apărut informația conform căreia Baku (Azerbaidjan) ar putea fi scos de pe listă, ca urmare a conflictului armat cu Armenia.
Bucureștiul a fost ales de UEFA să găzduiască pe Arena Națională 4 meciuri de la Euro: 3 din grupa C și unul din optimi. În același timp, cele 3 arene modernizate - Rapid, Steaua și Arcul de Triumf - ar urma să găzduiască antrenamentele echipelor naționale.

Ce meciuri de la Euro ar trebui să aibă loc la București

Grupa C - Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00
  • Austria – Georgia/Macedonia de Nord
Grupa C - Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00
  • Ucraina – Georgia/Macedonia de Nord
Grupa C - Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00
  • Ucraina – Austria
Optime de finală - Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00
  • 1F – 3A/B/C
UEFA Europa Conference League
Grupa CFR-ului de Conference League, unică în Europa. Situație incredibilă, după 3 etape
ACUM 31 MINUTE
UEFA Europa Conference League
Dan Petrescu, savuros după victoria CFR-ului de la Praga: "E o jumătate de minune"
ACUM 7 ORE