Ceea ce anunța în urmă cu câteva zile Alekasander Ceferin, președintele UEFA, a fost confirmat astăzi de către Ministrul Sportului din România, Eduard Novak. Mai exact, România trebuie să garanteze forului european că cel puțin 20% din capacitatea Arenei Naționale va fi umplută de spectatori la cele 4 partide pe care le va găzdui țara noastră.
"Este o asumare pe Euro 2020 ca să avem spectatori la meciuri. Am vorbit ieri cu domnul Florin Cîțu (n.r. - premierul României) să se dea o Hotărâre de Guvern specială pe acest turneu final, pentru a rezolva problema cu fanii. Trebuie să ne asumăm că vom avea un procent de 20-25% de spectatori la meciuri, indiferent de evoluția pandemiei.
Altfel, riscăm să ne scoată din lista orașelor gazdă și va fi un dezastru pentru noi", a spus Novak la Digi Sport.
Liga
Ruptură totală la Barcelona! Laporta l-a mustrat pe Koeman pentru comportamentul din fața presei
ACUM 15 MINUTE
https://i.eurosport.com/2020/05/26/2824252.jpg

Bucureștiul riscă să piardă organizarea meciurilor de la EURO

Directivele UEFA sunt cât se poate de clare în acest sens și autoritățile din România trebuie să facă tot posibilul pentru a facilita accesul publicului pe stadion. Chiar dacă în Liga 1 nu se pune deocamdată problema să se întâmple acest lucru, ministrul a menționat că vor fi câteva partide-pilot, pentru a se prăgăti cele de la EURO, unde vor asista în mod normal minim 10.000 de spectatori.
"Lucrăm pe acest cadru și cu testele PCR. Nu vrem să creăm probleme înainte de Euro 2020. E clar că o să avem nevoie, totuși, de câteva meciuri-teste, meciuri pilot, și o să vedem dacă se va decide și dacă sunt cluburi care să-și asume să rezolve aceste standarde
Dacă nu vom reuși să punem la cale un plan, și nu vom avea spectatori la meciuri, atunci Bucureștiul va fi scos de pe lista orașelor gazdă ale Euro 2020.", a adăugat Eduard Novak.

Meciurile de la EURO care ar trebui să se dispute pe Arena Națională din București

  • 14 iunie, Grupa C: Austria - Macedonia de Nord, de la ora 18:00
  • 18 iunie, Grupa C: Ucraina - Macedonia de Nord, de la ora 15:00
  • 22 iunie, Grupa C: Ucraina - Austria, de la ora 18:00
  • 29 iunie, un meci din optimile de finală, de la ora 21:00
Romanian Liga I
Edi Iordănescu taie în carne vie după meciul de la Hunedoara! Cum își va pedepsi jucătorii
ACUM O ORĂ
League Cup
Man United, out din Cupa Ligii! Solskjaer ratează din fașă încă o șansă de a câștiga un trofeu
ACUM 2 ORE