Comitetul Executiv al FRF a aprobat luna trecută, în unanimitate de voturi, numirea lui Mirel Rădoi pe poziția de selecţioner al naţionalei României. Antrenorul în vârstă de 38 de ani a lăsat echipa de tineret, după 16 meciuri pe banca tehnică a "tricolorilor mici".

Budescu și Alibec, în cărți pentru Jocurile Olimpice

Obiectivul pe termen scurt al lui Rădoi va fi calificarea primei reprezentative la Euro, dar și o prestație cât mai bună la Jocurile Olimpice, acolo unde tot el va conduce naționala țării noastre. Naționala de tineret a României a obținut o calificare istorică la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a ajuns până în semifinale la Campionatul European. Vorbim despre prima participare a României la o ediţie a Jocurilor Olimpice, după 56 de ani de aşteptare. În capitala Japoniei vor putea participa jucătorii născuţi după 1 ianuarie 1997, dar există şi o "portiţă" în regulament: în lotul final de 23, orice selecţioner poate convoca trei jucători, fără a se ţine cont de limita de vârstă.
Premier League
Ten Hag vrea să readucă fotbalul spectacol la United! Regulile clare impuse la antrenamente
ACUM 3 ORE
Selecționerul a nominalizat câțiva jucători care pot face parte din această listă specială.
"Da, voi merge și la Olimpiadă, am cerut asta de la început. Va fi o perioadă dificilă, cu meciuri în preliminariile cupelor europene. Nu știm exact cum va fi atunci. Se poate întâmpla orice cu jucătorii până atunci.
Am voie la trei jucători peste 21 de ani. Este o listă în care sunt mai mulți jucători, dar se poate întâmpla orice. Dacă ar fi să aleg acum ar fi Stanciu, Nistor, Budescu, Alibec. Dar mai sunt și alții", a declarat Mirel Rădoi la emisiunea Fotbal Club, de pe Digi Sport 1.
Mirel Rădoi are în palmares 67 de meciuri pentru echipa națională a României, pentru care a marcat două goluri. Ca fotbalist, a evoluat în cea mai mare parte a carierei sale la Steaua București, între anii 2000-2009, Al-Hilal Riyadh, între 2009 și 2011, Al-Ain, între anii 2011-2014.
Începând din martie 2018, Rădoi a ocupat funcția de manager sportiv al echipei naționale U21 a României, iar în luna august a aceluiași an a preluat banca tehnică, după ce Daniel Isăilă a decis să accepte o ofertă din Arabia Saudită. A reușit să califice reprezentativa Under 21 la EURO 2019, unde a ajuns până în semifinalele competiției, performanță ce a însemnat calificarea la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani!
În total, pe banca selecționatei U21, Mirel Rădoi a bifat 15 partide, reușind să câștige 9 dintre ele și să bifeze trei remize.
Fotbal
Nicolae Stanciu, într-o formă de excepție în China, după un nou meci în care și-a arătat valoarea
ACUM 10 ORE
Fotbal
România - Argentina 3-2 | 28 ani de la unul dintre cele mai frumoase jocuri ale echipei naționale
ACUM 15 ORE