Gianluigi Buffon a declarat că a fost o decizie ”naturală” pentru el să se întoarcă la Juventus după doar un sezon petrecut la Paris Saint-Germain, din cauza faptului că nu a putut tăia ”cordonul ombilical” pe care îl avea cu Juventus. La vârsta de 40 de ani, Buffon a plecat de la Juventus după 17 sezoane petrecute la Torino și s-a mutat pe Parc des Princes, semnând un contract pe un an, cu o opțiune de prelungire pentru încă 12 luni.
Buffon a plecat pe cai mari de la Juventus, după ce a jucat un rol cheie într-un nou titlu câștigat în Serie A și a început apoi o nouă aventură sub comanda lui Thomas Tuchel la PSG.
Buffon a jucat în 25 de meciuri în toate competițiile pentru campioana Franței și a ajutat parizienii să își rețină titlul, însă a fost convins să se întoarcă la Juventus la finalul sezonului trecut. Campionul mondial știa că va trebui să fie rezervă având în vedere evoluțiile excelente ale lui Wojciech Szczesny, însă a descris revenirea în Italia ca fiind ”una dintre cele mai fericite zile” ale sale.
Premier League
Who’s better | Kepa vs Lloris, duelul etapei cu numărul 23 din Premier League
ACUM 3 MINUTE
Buffon a explicat de ce s-a întors la Juventus și a recunoscut că a avut nevoie de timp departe de Juve pentru a se ”detoxifia”. Italianul a precizat că a rămas tot timpul atașat de echipa din Torino.
”Întoarcerea la Juve a fost naturală. Am avut un an minunat la Paris și trebuie să spun că aveam nevoie de o detoxifiere”, a declarat Buffon pentru canalul Juventus TV.
”Totuși, era evident că legătura mea cu Juventus va fi mereu acolo, cu președintele, cu Fabio Paratici și cu vechii prieteni. Am jucat un an în afară, însă fără să tai cordonul ombilical. Nu știu ce va fi anul viitor, este adevărat că practic acum doi ani m-am retras iar apoi s-a întâmplat ce s-a întâmplat”.
https://i.eurosport.com/2019/12/19/2739379.jpg
Când a fost întrebat de ce tot amână retragerea deși a ajuns la 42 de ani, Buffon a răspuns: ”Pentru că mă simt bine și vreau să respect visele pe care le-am avut când eram un copil. La acea vârstă, aș fi fost încântat și dacă eram un portar în Serie C”.
Buffon a declarat că a început să țină cu Juventus de mic, când era Givanni Trapattoni antrenor, fiind îndrăgostit de caracterul electrizant al italianului.
https://i.eurosport.com/2019/10/19/2699305.jpg
”Nu am spus asta niciodată pentru că nu voiam să par nesincer, dar de la vârsta de 7 ani sunt fan Juventus. M-am îndrăgostit de Giovanni Trapattoni, el mă electriza, dar când a mers la Inter în 1986, am ezitat pentru că dragostea mea pentru el era atât de mare încât apoi am ținut cu Inter. Apoi cu Pescara, Como, Avellino, Campobasso și apoi de la 12 ani, am ținut cu Genoa”, a afirmat Buffon.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 6 ORE
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 8 ORE