Silvino Martina, agentul legendarului Gigi Buffon, nu găsește niciun motiv pentru care portarul italian nu ar putea antrena la cel mai înalt nivel odată ce se va retrage din activitate. Gigi Buffon este capabil să devină antrenorul lui Juventus la un moment dat în viitor, a anunțat agentul portarului. Totuși, Buffon se gândește în continuare la performanțele pe care le poate reuși din postura de jucător.
Câștigător al Cupei Mondiale, Buffon a fost de acord să-și prelungească înțelegerea cu Juventus pentru încă un sezon, astfel că postul de antrenor al lui Maurizio Sarri nu este deocamdată atacat de legendarul portar de 42 de ani. Mulți au glumit pe seama italianului spunând că Gigi nu ar avea nicio problemă să joace până la 50 de ani, asta pentru că nu și-a pierdut nicio clipă pofta de joc. Totuși, va veni o zi în care italianul va trebui să renunțe la mănușile de portar și să se îndrepte către o altă activitate.

Buffon, sprijinit să preia Juventus la un moment dat, după retragere

Serie B
La aproape 44 de ani, Gigi Buffon a dezvăluit unde vrea să se transfere, după aventura la Parma
24/12/2021 LA 09:52
O mutare din poartă pe banca tehnică este posibilă, crede Silvino Martina, agentul lui Gigi Buffon. Martina este de părere că Buffon poate să devină o legendă pentru Juve și de pe bancă, astfel că-l sprijină în a se gândi la această mutare: “În opinia mea, el trebuie să fie antrenor. Înțelege fotbalul și are o experiență atât de vastă încât e capabil să țină în frâu vestiarul. Pentru mine, el chiar ar putea face asta. Diferența dintre el și alți portari este că el simplifică totul. Acesta este un dar de la natură”- Silvino Martina, pentru Radio Kiss Kiss
Pentru moment, Gianluigi Buffon nu are de gând să se retragă din fotbal.Legendarul portar italian și-a prelungit contractul cu Juventus Torino pentru încă un sezon. Revenit în vara trecută la Juventus, Gianluigi Buffon a semnat prelungirea contractului cu echipa antrenată de Maurizio Sarri pentru încă un sezon. La vârsta de 40 de ani, Buffon a plecat de la Juventus după 17 sezoane petrecute la Torino și s-a mutat pe Parc des Princes, semnând un contract pe un an, cu o opțiune de prelungire pentru încă 12 luni, însă nu a rămas în Paris.
Buffon a revenit la prima lui dragoste și a declarat că a fost o decizie ”naturală” pentru el să se întoarcă la Juventus după doar un sezon petrecut la Paris Saint-Germain, din cauza faptului că nu a putut tăia ”cordonul ombilical” pe care îl avea cu Juventus. Acum, la 42 de ani, Buffon este pregătit să continue aventura fascinantă din fotbal și să apere în poarta campioanei Italiei.
În acest sezon, Buffon a jucat şapte meciuri în tricoul "bătrânei doamne" în Serie A, iar în total a ajuns la 647 de prezenţe în liga italiană. Astfel, Buffon este la egalitate cu Paolo Maldini în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe prezenţe în Serie A. În mod normal, Buffon ar urma să îl depăşească pe Maldini chiar în acest sezon. Buffon va fi al doilea portar al echipei, după Wojciech Szczesny, urmând să joace mai multe meciuri în campionat, la fel ca şi sezonul trecut.
Serie A
Buffon, atac "sub centură" la Ronaldo! De ce a fost portughezul mai mult o pacoste pentru Juventus
24/12/2021 LA 08:25
Liga Campionilor UEFA
Ronaldo vs Messi, în derbyul optimilor Champions League. Pochettino vs viitoarea formație?
13/12/2021 LA 11:42