Existau speranțe ca fotbalul să revină în Germania pe 9 mai, urmând ca totul să fie aprobat chair săptămâna aceasta, în contextul în care Germania continuă lupta cu pandemia de coronavirus. Însă această decizie a fost amânat pentru miercuri săptămâna viitoare, astfel că fotbalul german nu va reveni cel puțin până pe 16 mai.
Speranțele au fost năruite joi după ce discuțiile au fost amânate în contextul sugestiilor conform cărora restricțiile vor fi înăsprite în Germania după ce numărul de cazuri a crescut în țară. Cancelarul Angela Merkel ia în considerare revenirea la o carantină după ce a permis inițial redeschiderea magazinelor, școlilor și bisericilor.
Există presiuni ca fotbalul să fie reluat cât de curând în Germania. Directorul executiv de la Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke, a avertizat că Bundesliga nu va mai exista ”așa cum o știm” dacă fotbalul nu va reveni în următoarele luni.
Cupa Mondială FIFA
Motivul pentru care fotbaliștii danezi nu vor fi însoțiți de familii în Qatar la Campionatul Mondial
ACUM 2 ORE
”Dacă nu vom juca în următoarele luni, toată Bundesliga se va scufunda și nu va mai exista o ligă așa cum o știm”, a declarat Watzke pentru Sky TV.
”Bineînțeles, mulți fani spun: ”Nu există o dorință pentru asta, nu este la televizor”, dar este vorba de a salva fotbalul! Facem tot ce putem pentru a reveni la treabă, nu vrem tratament special, cu siguranță că nu, dar nu vrem să fim nici dezavantajați”, a completat el.
”Fotbalul poate juca un rol relevant în societate, dar nu asta este întrebarea, trebuie să facem tot ce putem pentru a evita ca lumea să creadă că avem parte de un tratament soecial. Nu vrem să începem dintr-o poziție specială, dar, din nou, nu putem compara fotbalul cu alte sporturi populare, noi vrem să ne facem treaba”, a adăugat Watzke.
Canalele Eurosport nu suntdisponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
UEFA Europa Conference League
Costel Gâlcă a prefațat jocul FCSB-ului cu Silkeborg. Câte bilete și-au luat fanii români
ACUM 3 ORE
Premier League
Darwin Nunez, ce gafă! "Nu înţeleg nimic din ce spune Klopp"
ACUM 3 ORE