Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

17 ani și 34 de zile: Florian Wirtz este cel mai tânăr marcator din istoria campionatului german

Ion Alexandru

Actualizat 07/06/2020 la 14:29 GMT+3

Florian Wirtz a înscris pentru Bayer Leverkusen în finalul meciului pierdut în fața lui Bayern Munchen cu 2-4 și a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Bundesligii. Precedentul record fusese stabilit acum 15 ani de Nuri Șahin.

Florian Wirtz, Bayer 04 Leverkusen, a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Bundesligii

Credit imagine: Getty Images

Un record în ciuda înfrângerii. Mijlocașul ofensiv de la Bayer, Florian Wirtz a intrat în istorie ca cel mai tânăr jucător care înscrie în Bundesliga la 17 ani și 34 de zile. Neamțul crescut de Koln a făcut asta chiar împotriva celei mai de succes echipe din campionatul german, Bayern Munchen. Bucuria lui Wirtz a fost cu atât mai mare cu cât l-a învins pe experimentatul Manuel Neuer în minutul 89. La mai puțin de o lună după debutul în Bundesliga, internaționalul german dub 17 ani a doborât recordul lui Nuri Șahin, care a marcat pentru Borussia Dortmund la 17 ani și 85 de zile.
Wirtz intră într-o galerie selectă de jucători care au reușit să dea gol în Bundesliga înaintea vârstei de 18 ani. Printre ei sunt Julian Draxler, Christian Pulisic, Timo Werner, dar și coechierul său, Kai Havertz.
picture

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo