Werder Bremen este primul club din Germania care ia această decizie radicală, dar la scurt timp, Arminia Bielefeld a procedat la fel și este de așteptat să mai fie și alte cluburi care să ia această măsură. Europa este lovită din plin de coronavirus și există riscuri foarte mari pentru fotbaliștii care vor merge la echipele naționale, pentru partidele interțări programate la jumătatea acestei luni.
În plus, multe țări sunt considerate ca fiind adevărate focare de infectare, ceea ce ar însemna ca la întoarcerea în Germania fotbaliștii care vin din asemenea locuri să fie obligați să stea 5 zile în carantină, chiar dacă testele ar ieși negative.
Werder Bremen nu vrea să riște nimic și ca urmare nu își va lăsa fotbaliștii să meargă la loturile naționale. "Verzii" au în lot 6 jucători convocați la echipele lor naționale: Marco Friedl (Austria), Milos Veljkovic (Serbia), Milot Rashica (Kosovo), Yuya Osako (Japonia), Josh Sargent (SUA) și Jiri Pavlenka (Cehia). Dintre aceștia, doar portarului Jiri Pavlenka i se va permite să meargă la naționala Cehiei, însă doar pentru amicalul contra Germaniei, meci care se va disputa la Leipzig pe data de 11 noiembrie.
Bundesliga
Bayern - Hoffenheim 4-0. Golaveraj uimitor pentru bavarezi. Dortmund s-a impus și ea fără emoții
23/10/2021 LA 15:25
Această măsură nu încalcă nicio regulă, fiind în conformitate cu reglementările FIFA. Cel puțin până la sfârșitul acestui an, cluburile nu sunt obligate să lase jucătorii să se prezinte la loturile naționale, dacă acestea sunt în zone de risc de infectare cu coronavirus.

Nici Arminia Bielefeld nu lasă jucătorii la echipele naționale

În cursul zilei de astăzi și Arminia Bielefeld a anunțat că nu le va permite jucătorilor convocați să meagă la echipele naționale. Sergio Cordova (Venezuela), Joan Simun Edmundsson (Feroe), Cebio Soukou (Benin), Anderson Lucoqui (Angola) și Ritsu Doan (Japonia) sunt cei 5 jucători care vor fi afectați de această decizie.
Totuși, echipa nou promovată în Bundesliga le va permite internaționalilor germani de tineret, Amos Pieper și Arne Maier, să se prezinte la lot pentru meciurile cu Țara Galilor și Slovenia, ambele având loc pe teritoriul Germaniei, la Braunschweig.
"Nu vom lăsa jucătorii la echipele naționale. Am decis asta după ce am consultat diverse autorități și i-am informat pe jucători. Regulile FIFA s-au schibat și avem dreptul să recurgem la această decizie.", a spus directorul general al Arminiei, Samir Arabi, citat de Kicker.
https://i.eurosport.com/2020/11/03/2927919.jpg
Campionatul European UEFA
"Appie" Nouri și Christian Eriksen, în oglindă. Viteza a făcut diferența în cazul danezului
14/06/2021 LA 10:56
Fotbal
Cazul lui Eriksen nu e singular! Poveștile altor 5 fotbaliști care s-au prăbușit pe gazon
13/06/2021 LA 11:38