Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alphonso Davies, cel mai rapid fotbalist din Bundesliga. Ce viteză a prins canadianul

Vlad Dumitrescu

Actualizat 17/06/2020 la 09:14 GMT+3

Alphonso Davies a devenit cel mai rapid jucător de când se înregistrează vitezele fotbaliștilor din Bundesliga după un sprint extraordinar în partida dintre Werder Bremen și Bayern Munchen.

Alphonso Davies a devenit cel mai rapid jucător din istoria Bundesligii

Credit imagine: Getty Images

Canadianul de 19 ani a fost unul dintre remarcații acestui sezon din Bundesliga și a continuat să impresioneze și în meciul cu Werder Bremen de marți seara, partida care a asigurat al 8-lea titlu consecutiv pentru Bayern Munchen. Davies a jucat ca fundaș stânga și a reușit un sprint cu o viteză de 36.51 km/h, ceea ce reprezintă un record de când se înregistrează astfel de date, din sezonul 2013/2014.
Fostul jucător al celor de la Vancouver Whitecaps a depășit astfel precedentul record stabilit de Achraf Hakimi de la Borussia Dortmund. Seara nu a fost perfectă pentru Davies, el fiind eliminat pentru două cartonașe galbene care puteau fi evitate.

Bayern Munchen, campioana din Bundesliga

Bayern a câștigat aseară matematic campionatul după o victorie cu 1-0 în deplasare la Werder Bremen. Hegemonia echipei de pe Allianz Arena continuă așadar, acest al 8-lea titlu la rând venind după 11 victorii consecutive.
Cel care a marcat golul decisiv nu putea fi nimeni altul decât Robert Lewandowski, aceasta fiind a 31-a reușită a polonezului în acest sezon și cea care s-a dovedit a fi decisivă cu Bremen - nici măcar un cartonaș roșu pentru Alphonso Davies nu a stricat sărbătoarea bavarezilor.
Felul în care a câștigat Bayern acest titlu va rămâne cu siguranță în amintirile tuturor, din cauza pauzei de trei luni impusă de pandemia de coronavirus dar și datorită stilului sclipitor de joc impus de ex-interimarul Hansi Flick, cel care a preluat echipa în noiembrie după demiterea lui Niko Kovac. Bayern a fost transformată de când Flick este pe bancă.
Premier League 17 iunie - 21 iunie
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo