Oficialii DFL (Liga Germană de Fotbal) le-au trimis cluburilor un document de 51 de pagini în care au fost explicate foarte clar regulile pe care toate persoanele implicate la meciuri vor fi obligate să le respecte.
Printre cele mai importante aspecte enumerate în amplul document se regăsesc următoarele:
  • Jucătorii vor avea voie să aibă contact numai ca urmare a fazelor din timpul jocului. Îmbrățișările vor fi interzise în timpul celebrării golurilor, fiind recomandate atingerile cu cotul sau piciorul.
  • Cei aflați pe marginea terenului vor purta mască de protecție
  • Cei de pe banca tehnică vor păstra o distanță de 2 scaune între ei
  • Antrenorii vor putea să-și dea masca jos numai în momentul în care oferă indicații tehnice
  • Jucătorii clubului gazdă vor veni la stadion cu mașinile personale, neînsoțiți de alte persoane
  • Înaintea fiecărui meci, oficialii cluburilor vor prezenta un document prin care se demonstrează că toți jucătorii au efectuat testul pentru Covid-19. În alte condiții, meciul va fi anulat.
  • Mingile vor fi dezinfectate de mai multe ori în timpul meciurilor
  • Doar 10 jurnaliști vor putea intra pe stadion. Zona mixtă va fi închisă și nu vor avea loc conferințe de presă în format fizic
Bundesliga
Bayern i-a găsit înlocuitor lui Lewandowski. Super-transferul pregătit de bavarezi
23/05/2022 LA 11:59

Planul DFL: 18 echipe în sezonul 2020/2021 din Bundesliga

Oficialii DFL vor avea de luat o decizie extrem de importantă până sâmbătă, înainte ca primele două eșaloane din Germania să fie reluate.
În ultima vreme s-a tot discutat în presa germană despre posibilitatea ca 22 de cluburi să ia startul în stagiunea 2020/2021 din Bundesliga, în cazul în care etapele rămase din sezonul curent nu vor fi disputate în întregime.
Primele două ligi din Germania cuprind câte 18 echipe. Potrivit regulamentului obișnuit, primele 2 echipe clasate în liga a 2-a vor promova direct în Bundesliga, în locul ultimelor 2 formații clasate. De asemenea, clubul de pe locul 3 din liga a 2-a va juca două meciuri de baraj (tur-retur) cu antepenultima echipă (locul 16) din Bundesliga.
Chiar dacă DFL își dorește ca sezonul curent să fie încheiat pe teren, oficialii germani iau în calcul și scenariul negativ, în care meciurile ar urma să fie anulate. Potrivit Kicker, DFL va propune ca sistemul promovării și retrogradării să rămână neschimbat, chiar dacă nu se vor disputa toate etapele. Astfel, regulamentul va fi respectat în mod obișnuit și sezonul viitor din Bundesliga va cuprinde tot 18 echipe.
De asemenea, sursa citată susține că DFL va propune ca echipele să-și schimbe stadioanele înaintea fiecărei etapă, în funcție de circumstanțe, pentru a fi evitat orice risc de răspândire a coronavirusului.
Sezonul actual din Bundesliga revine în acest weekend cu etapa 26, iar toate meciurile vor fi transmise livetext pe Eurosport.ro
https://i.eurosport.com/2020/05/13/2818312.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Bundesliga
Lewandowski și Haaland, bătuți. Nkunku, desemnat jucătorul sezonului în Bundesliga
17/05/2022 LA 08:35
Bundesliga
Sărăbătoare fantastică la Gelsenkirchen, după ce Schalke a promovat în Bundesliga
08/05/2022 LA 11:03