Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern își pierde unul dintre cei mai buni jucători! Barcelona, Real și Juve i-au făcut deja ofertă

Cristian Mihală

Actualizat 13/10/2020 la 08:28 GMT+3

Bayern îl va pierde aproape sigur pe David Alaba, care a refuzat și ultima propunere de prelungire a contractului cu bavarezii. Real Madrid, Barcelona și Juventus l-ar putea transfera încă din iarnă.

După ce l-a pierdut pe Thiago Alcantara, care nu a vrut să își prelungească contractul, Bayern îl va ceda și pe Alaba

Credit imagine: Imago

Alaba a fost în sezonul trecut unul dintre cei mai buni jucători ai bavarezilor, care au cucerit Champions League și un nou titlul în Bundesliga. Reprofilat fundaș central, după ce stafful tehnic al lui Bayern l-a reprofilat pentru a-i face loc lui Alphonso Davies în banda stângă, austriacul a jucat în multe momente perfect, completându-se excelent cu Boateng.
Lui Alaba îi expiră înțelegerea cu Bayern în 2021, iar bavarezii voiau neapărat să îl păstreze; în consecință, i-au propus în mai multe rânduri un nou contract, extrem de avantajos financiar. Potrivit Bild, ar fi vorba de 11 milioane de euro/sezon, potrivit ultimei oferte.
Doar că austriacul a refuzat toate propunerile, iar în acest moment Bayern pare forțată să îl vândă în iarnă, pentru a nu îl pierde ulterior gratis. Evident, va fi vorba de o sumă mult sub prețul pieței, iar Real Madrid, Barcelona și Juventus s-au grăbit deja să le facă propuneri bavarezilor.
Deși se părea că va fi un "El Clasico" pentru semnătura apărătorului, Juve pare în acest moment extrem de decisă să nu îl rateze. Pirlo știe că nu se va mai putea baza pe Giorgio Chiellini mult timp (va împlini 37 de ani) și nici Leonardo Bonucci nu e la prima tinerețe (în primăvară face 34 de ani). Fan al austriacului, noul tehnician al "Bătrânei Doamne" e încântat că poate aduce un apărător de 28 de ani atât de versatil la un preț de dumping.

Hoeness, atac la impresarul lui Alaba

Uli Hoeness s-a lansat într-un atac dur asupra lui Zahavi, impresarul lui Alaba, pe care îl acuză că a orchestrat plecarea acestuia de la clubul bavarez.
"Are un agent care e un piranha lacom. David se lasă influențat de acesta foarte mult. Totul se rezumă doar la bani. Ești la cel mai mare club din lume, unde să te duci în altă parte? Am ieșit de mai multe ori cu Alaba la cafea în ultimele săptămâni și se părea că ne înțelegem, dar intervenția lui Zahavi a făcut ca în acest moment actele pentru noul contract să nu fie semnate", a mărturisit Hoeness acum o lună pentru postul german Sport 1. Între timp, Alaba a refuzat și ultima propunere a bavarezilor, una în urma căreia ar fi câștigat 11 milioane de euro/an.
386 de partide are Alaba în tricoul bavarezilor din 2010, când și-a făcut debutul pentru prima echipă. El este un produs al Academiei lui Bayern și a cucerit 21 de trofee la Munchen. Printre ele, 9 titluri de campion și două Ligi ale Campionilor.
picture

Premier League, etapa a 5-a

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo