Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Hoffenheim - Bayern 0-6! Partida s-a încheiat cu un protest: 10 minute jucătorii au pasat între ei

Cristian Mihală

Actualizat 29/02/2020 la 19:02 GMT+2

Scene incredibile în Bundesliga, acolo unde partida Hoffenheim - Bayern (0-6) a fost întreruptă în trei rânduri din cauza bannerelor ofensatoare ale bavarezilor la adresa patronului adversarei de azi, Dietmar Hopp. Într-un final, ultimele aproape 10 minute s-au disputat cu jucătorii pasând între ei.

Serge Gnabry (FC Bayern München) beim 1:0 gegen 1899 Hoffenheim

Credit imagine: Getty Images

Bayern Munchen este în acest moment, probabil, cea mai în formă echipă din lume. Fără Lewandowski, accidentat, campioana Germaniei a făcut o demonstrație de forță pe terenul lui Hoffenheim, formație cu pretenții la un loc de Europa League.
În minutul 15, deși pe teren nu se afla golgheterul Bundesligii (25 de goluri) și al Champions League (11 reușite), Bayern conducea deja cu 3-0, după reușitele lui Gnabry, Kimmich și Zirkee. Coutinho cu o dublă și Goretzka au dus scorul la proporțiile unui meci de tenis, însă spectacolul de pe teren a fost stricat chiar de fanii oaspeților.
În ciuda faptului că favoriții lor prestau un fotbal încântător, suporterii bavarezei au ridicat mai multe bannere ofensatoare la adresa lui Dietmar Hopp, patronul miliardar al lui Hoffeheim. Acesta a avut probleme în trecut și cu fanii lui Dortmund, fiind acuzat că a creat un club artificial, fără istorie, care, în opinia ultrașilor, nu are ce căuta în Bundesliga. Arbitrul a întrerupt partida și le-a transmis susținătorilor lui Bayern că va suspenda meciul definitiv, dacă nu vor renunța la bannerele imposibil de reprodus. Nu s-a întâmplat așa, la câteva minute distanță ultrașii bavarezi ridicând din nou mesajele abjecte. Hansi Flick, antrenorul lui Bayern, a încercat să îi calmeze pe fani, iar Kahn, Rummenigge și Salihamidzic au coborât din tribune pentru a calma spiritele.
După o nouă întrerupere, s-a luat o pauză de peste 20 de minute. La reluare, jucătorii au refuzat să mai joace, în semn de protest la adresa fanilor. Ei au plimbat mingea de-a latul, pasând între ei, pentru a le transmite suporterilor că stadionul nu e cadrul pentru asemenea manifestări. În tot acest timp, fotbaliștii au aplaudat, în semn de compasiune pentru Dietmar Hopp.
Filmul evenimentelor de la Hoffenheim.
Protestul inedit al jucătorilor.
Jucătorii celor două echipe, exprimându-și atașamentul față de Dietmar Hopp

Bayern, cifre istorice

Bayern a devenit prima echipă din istoria Bundesligii care să marcheze cel puțin trei goluri în cinci meciuri la rând în deplasare. Bavarezii au ajuns la 71 de goluri în 24 de etape.
Thomas Muller își continuă sezonul fantastic. Deși marchează mult mai puțin decât în prima parte a carierei, germanul e instrumental pentru Bayern. Cu assistul pentru Gnabry, de la primul gol al partidei, Muller a ajuns la pasa decisivă cu numărul 15. Ulterior, el a dat un assist și pentru una dintre reușitele lui Coutinho.
Coutinho a ajuns deja la al 7-lea gol în campionat pentru Bayern, în acest sezon. Pentru Barcelona, în toată stagiunea trecută, reușise să puncteze de doar 5 ori.

Rezultatele de azi din Bundesliga

Augsburg - Monchengladbach 2-3
Dortmund - Freiburg 1-0
Hoffenheim - Bayern 0-6
Mainz - Paderborn 2-0
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo