Germania a pornit rapid un program intensiv de testare a cetățenilor când pandemia de COVID-19 era abia la început în Europa. Acest lucru a rezultat într-un număr mai mic de decese în această țară decât în altele mult mai grav afectate. Astfel, Federația de Fotbal din Germania a organizat o întâlnire joi cu cele 36 de cluburi din primele 2 ligi în care să se discute reluarea sezonului luna viitoare.
Indiferent de decizia pe care o va lua Federația, aceasta trebuie să fie aprobată de Guvernul din Germania înainte ca fotbalul să poată fi reluat.

Ce va decide Guvernul?

Premier League
Premier League a ajuns la un acord cu UEFA. Ce se va întâmpla cu sezonul actual
23/04/2020 LA 04:59
În Germania s-a decis recent că orice eveniment important cu public nu va fi permis până cel mai devreme în luna septembrie. Astfel, chiar dacă Bundesliga va reveni în câteva săptămâni, fanilor le va fi permis accesul pe stadioane abia din sezonul următor.
Astfel, partidele vor avea loc fără spectatori, însă chiar și în acest caz vor fi în jur de 300 de persoane pe stadion: jucători, staff-ul de antrenori, medici, arbitrii, copii de mingi, staff-ul arenei, ingineri, ofițeri de securitate și staff-ul de producție. În Germania, cele 16 state federale determină numărul maxim de persoane cărora le este permis să meargă la întâlniri publice și o decizie în acest sens va fi luată până la finalul lunii aprilie.
În teorie, Guvernul poate să oprească planurile Federației din Germania, însă impactul economic important asupra cluburilor garantează că fotbalul va reveni. "Un weekend cu fotbal este mult mai ușor de suportat decât unul fără fotbal" spunea recent premierul Bavariei, Markus Soder.

Când revine Bundesliga

Federația nu crede că data de 9 mai reprezintă un obiectiv viabil, ci mai degrabă 16 sau 23 mai. În primul rând, cluburile abia au revenit la pregătire și jucătorii au nevoie de mai mult timp pentru a fi apți din punct de vedere fizic. În al doilea rând, organizarea unui meci fără spectatori în contextul actual reprezintă o problemă logistică.
Conform planurilor, fiecare stadion care va organiza partide va fi împărțit în 3 zone, cu maxim 100 de persoane în fiecare zona. Planurile includ teste regulate pentru jucători și antrenori între antrenamente și înainte de partide. Alexander Kekule, biochimist la Universitatea Martin Luther din Halle, a estimat că Federația din Germania va avea nevoie de 20.000 de teste de detectare pentru a reuși.
O problemă majoră este dată de testare deoarece este imposibil de știut dacă un jucător este infectat când intră pe gazon, deoarece durează 1-2 zile până când o persoană care a fost infectată să fie testată pozitiv. Iar testele care pot să detecteze mai rapid virusul nu sunt moment de încredere.
Legat de problema morală, Federația s-a apărat spunând că folosirea testelor asupra jucătorilor nu va afecta publicul general deoarece capacitatea de testare a crescut substanțial astfel încât nu există o problemă în acest sens. În acest moment există 640.000 de teste disponibile pe săptămână în Germania.
Până să se reia fotbalul, majoritatea jucătorilor au revenit la antrenamente încâ de câteva săptămâni. Moment, în grupuri restrânse, păstrându-se distanțarea socială. Federația a trimis săptămâna aceasta către cluburi un ghid cu 31 de instrucțiuni pentru sesiunile de antrenamente.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Bundesliga
Un star al lui Bayern a oprit antrenamentele din cauza unor probleme cardiace. Cât va lipsi
15/01/2022 LA 16:32
Bundesliga
Nagelsmann, un antrenor fericit: o vedetă a lui Bayern prelungeşte pe 3 ani
11/01/2022 LA 13:04