Vârful lui Bayern a avut un 2020 de vis, în care ar fi câștigat la pas Balonul de Aur, doar că, din cauza pandemiei, acesta nu s-a mai acordat. În 2021, polonezul și-a păstrat nivelul fenomenal, reușind 64 goluri și 11 assisturi. A fost insuficient pentru jurnaliștii care votează, dar Lewa s-a comportat ireproșabil. De la atitutinea avută la gală, până la mesajul de după.
"Felicitări Leo Messi și Alexia Putellas, câștigătorii Balonului de Aur 2021. Felicitări de asemenea tuturor jucătorilor nominalizați. Am câștigat premiul "Atacantul anului" și niciun jucător nu poate câștiga un trofeu individual fără cea mai puternică echipă și fără fani loiali în spate. Vă mulțumesc pentru suport", a scris Lewa pe Twitter, după decernarea Balonului de Aur 2021.
Cu siguranță că Lewa a sperat că va câștiga Balonul de Aur, iar visul i-a fost năruit în ultima clipă. Presa germană a descoperit că France Football i-a comunicat abia cu 3 zile înainte de Gală că nu va câștiga. Chiar și așa, atacantul de 33 de ani s-a prezentat impecabil, dând dovadă de un fair-play desăvârșit, deși cu siguranță consideră că ar fi trebuit să fie în locul lui Messi.
Liga
Ancelotti a răbufnit după meciul Realului din Cupa Regelui: "Trebuie să se trezească! E o prostie"
21/01/2022 LA 07:22
Lewandowski a trebuit să se mulţumească în cadrul galei cu titlul de cel mai bun atacant. Dar asta nu l-a împiedicat să aibă o atitudine de mare campion, atrăgându-și astfel și mai mult capital de imagine în rândul fanilor.
CITEȘTE ȘI:
ANCELOTTI: "AȘA ARĂTA TOPUL MEU 5 LA BALONUL DE AUR, DACĂ AȘ FI VOTAT"

I se acordă lui Lewandowski Balonul de Aur pentru anul 2020?

După ce a primit trofeul, Lionel Messi a vorbit și despre marele său rival din cursa pentru Balonul de Aur. În discursul său, starul lui PSG i-a adresat câteva cuvinte lui Lewandowski, punctând că polonezul ar trebui să primească distincția aferentă anului 2020, când trofeul nu s-a acordat din cauza pandemiei de coronavirus.
"Este o mare onoare să te lupți cu Robert Lewandowski. Anul trecut, tu ai fost câștigătorul și cred că France Football ar trebui să îți dea trofeul", a spus Messi.
Marți seară, redactorul șef de la France Football, Pascal Ferre, a comentat posibilitatea ca fotbalistul lui Bayern Munchen să primească Balonul de Aur pentru anul 2020. Jurnalistul francez nu a exclus această variantă, punctând, însă, că propunerea trebuie analizată în detaliu din cauza faptului că anul trecut nu a existat o sesiune de vot.
"Nu trebuie să ne grăbim cu această decizie. Trebuie să ne gândim foarte bine mai mult timp. Nu putem fi siguri că Robert Lewandowski ar fi câștigat Balonul de Aur anul trecut pentru că nu a existat un vot", a declarat Pascal Ferre, citat de Goal.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17