Lewandowski a continuat să fie o "mașinărie" de goluri și în 2020. Atacantul polonez a fost cel mai bun marcator din Europa în sezonul precedent, cu 55 de goluri, și și-a dus echipa pe culmile gloriei. Cu Lewa în faza ofensivă, Bayern Munchen a cucerit toate cele 5 trofee puse în joc: Liga Campionilor, titlul în Bundesliga, Cupa Germaniei, Supercupa Germaniei și Supercupa Europei.
Robert Lewandowski era văzut de multă lume drept câștigătorul de drept al Balonului de Aur 2020, însă pandemia de coronavirus i-a stricat planurile starului polonez. Fotbalul a fost întrerupt timp de câteva luni începând din martie, iar France Football a decis să nu mai găzduiască prestigioasa gală în acest an.
În cele din urmă, Lewandowski n-a dus lipsă de premii individuale. Atacantul de 32 de ani a câștigat 4 distincții, dintre care cea mai importantă FIFA The Best, acordată celui mai bun fotbalist din 2020.
Bundesliga
După Lewandowski, Bayern are mari emoții cu alt star! Între United și Real: mutare de 70 milioane €
30/06/2022 LA 07:53

Lewandowski: "Îi pot invita pe Cristiano Ronaldo și Messi să mânânce la mine"

Lewandowski i-a întrecut la gala FIFA pe Cristiano Ronaldo și Lionel Messi, cei doi super-jucători care au dominat fotbalul din Europa în ultimii ani.
În ciuda performanțelor uriașe atinse, Lewandowski a rămas modest și a recunoscut că nu se poate compara cu Messi și Ronaldo. Într-un interviu oferit pentru France Football, starul lui Bayern a avut și o replică amuzantă în legătură cu "masa" la care stau așezați căpitanul Barcelonei și vedeta lui Juventus:
"Messi și Ronaldo stau la aceeași masă și sunt în top de foarte mult timp, asta îi face incomparabili. Nu mă pot imagina lângă ei din acest punct de vedere. După tot ce s-a întâmplat, dacă luați cifrele din acest an și pe cele anterioare, cred că sunt destul de bun în ceea ce privește performanța. Dacă nu reușesc să fiu la aceeași masă cu Messi și Ronaldo, cred că îi pot invita să mănânce la mine (râde)", a spus Lewandowski, pentru France Football.
Lewandowski a fost întrebat apoi despre idolii copilăriei sale, iar polonezul a oferit 3 nume legendare:
"I-am admirat foarte mult pe Alessandro Del Piero, Thierry Henry și Roberto Baggio. Am început să-i urmăresc încă de când eram foarte tânăr. În același timp, marile stadioane și atmosfera lor m-au făcut să visez", a mai spus Lewandowski.

Lewandowski a fost aproape de un transfer răsunător la Manchester United

Atacantul lui Bayern a dezvăluit și o ofertă impresionantă pe care a primit-o pe vremea când evolua la Borussia Dortmund. Lewa a fost dorit de legendarul Sir Alex Ferguson la Manchester United, dar oficialii germani nu l-au lăsat să plece:
"După al doilea an petrecut la Dortmund, am avut o conversație cu Sir Alex Ferguson. A vrut să vin la Manchester, iar eu am fost foarte interesat de ofertă. Pot spune că am fost gata să merg, dar Dortmund nu m-a lăsat să plec. Nu m-am supărat așa tare deoarece lucrurile au mers bine la Borussia", a încheiat Lewandowski.
Documentarul "Loving Maradona" va fi difuzat pe Eurosport 1 luni seară, de la ora 00:00, după partida de Premier League dintre Chelsea și West Ham. Documentarul va putea fi urmărit și marți, de la ora 16:00, tot pe Eurosport 1.

Maddison, gol senzațional, după una din fazele sezonului. Reușita, anulată de VAR pentru un offside

Bundesliga
Un fost ultras, noul președinte al lui Hertha Berlin
27/06/2022 LA 09:02
Bundesliga
Mario Goetze, la Frankfurt! Eintracht îşi face un adevărat "dream team"
20/06/2022 LA 09:15