Borussia Dortmund - Schalke 04 este derby-ul etapei (ora 16.30), iar Eurosport.ro te ține la curent cu tot ce se întâmplă din Bundesliga în acest weekend în care fotbalul de top revine. Fostul mijlocaș și actualul director sportive al Borussiei Dortmund, Sebastian Kehl, a declarant că va fi cel mai ciudat derby din istorie, în condițiile în care vor exista o mulțime de restricții din cauza pandemiei de coronavirus. Kehl a precizat că pregătirea marelui derby se desfășoară în condiții nemaiîntâlnite.
De sâmbătă jucătorii stau singuri într-un hotel, nu a mai fost permis accesul altor clienți și nici al vizitatorilor. Suntem izolați de toată lumea! Nu pot veni nici familia, nici prietenii. Jucătorii au înțeles situația - așa va fi timp de cel puțin 6 săptămâni. Li se ia temperatura de mai multe ori pe zi, iar testele pentru coronavirus se fac de două ori pe săptămână. Iar jucătorilor li s-a instalat o aplicație pe telefon prin care sunt evaluați diverși parametri de sănătate. Este o situație nouă, dar mai ales pentru jucători. Nimeni nu a trecut prin așa ceva – Sebastian Kehl, pentru The Athletic
Bundesliga
După Lewandowski, Bayern are mari emoții cu alt star! Între United și Real: mutare de 70 milioane €
30/06/2022 LA 07:53

Măsuri draconice de siguranță înainte de startul Bundesligii

În primul rând, accesul spectatorilor va fi interzis la toate meciurile. În mod normal, în Bundesliga asistau aproximativ 43.000 de suporteri la fiecare partidă. În prezent, un număr maxim de 322 de persoane vor avea acces pe stadioanele din Germania, după cum urmează:
  • 98 de persoane (jucători, antrenori și arbitri) vor avea acces în jurul terenului;
  • 115 oameni vor putea sta în tribune (jurnaliști, echipele de medici, responsabilii cu igienizarea)
  • 109 persoane vor avea acces în preajma stadionului (cei mai mulți fiind responsabilii cu securitatea)
Toți cei prezenți vor fi obligați să respecte cu strictețe măsurile de distanțare socială. Jucătorii vor intra cu rândul în vestiare, sunt obligați să poarte măști, dar și să păstreze distanța de 1,5 metri dintre ei. De asemenea, mingiile de joc vor fi dezinfectate, iar copiii de mingi (care trebuie să aibă peste 16 ani) vor continua să le curețe pe durata tuturor partidelor.
Jucătorii de rezervă vor trebui să lase cel puțin un loc liber între ei și vor fi permise 5 schimbări pe meci (cu doar 3 ferestre de schimbare). Strângerile de mână sunt de asemenea interzise, bucuria de după goluri va trebui să fie moderată (jucătorii își pot atinge coatele), iar la finalul partidelor interviurile se vor lua din spatele unor geamuri de plexiglas.

Borussia Dortmund - Schalke (16:30)

Marele derby dintre Borussia Dortmund și Schalke - sau ”Revierderby” cum este cunoscut - este mereu o bătălie intensă între două rivale regionale care a devenit și mai pasional în 1969 când jucătorii lui Schalke au fost mușcați de un câine care a pătruns pe teren pe fostul stadion al lui BVB, Rote Erde. Celebra peluza Zidul Galben va fi redusă la tăcere iar astfel Schalke are o șansă în plus să producă o surpriză.
https://i.eurosport.com/2020/05/15/2819331.png
Eurosport.ro te ține la curent cu tot ce se întâmplă din Bundesliga în acest weekend în care fotbalul de top revine!
https://i.eurosport.com/2020/05/15/2819326.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Bundesliga
Un fost ultras, noul președinte al lui Hertha Berlin
27/06/2022 LA 09:02
Bundesliga
Mario Goetze, la Frankfurt! Eintracht îşi face un adevărat "dream team"
20/06/2022 LA 09:15