Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cel mai excentric fotbalist! Un german șochează pe toată lumea prin comportamentul său

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 13/11/2020 la 22:16 GMT+2

Atacantul celor de la Union Berlin, Max Kruse, a intrat în atenția presei nu doar pentru evoluțiile sale de pe gazon, ci și prin comportamentul său excentric. Germanul este un adevărat “rebel” în afara terenului și a fost implicat mai multe incidente, care i-au adus chiar și suspendarea din echipa națională.

Max Kruse

Credit imagine: SID

articol de Alex Ivan
Max Kruse și-a făcut debutul în prima ligă din Germania în anul 2007. Atacantul în vârstă de 32 de ani a adunat de atunci 257 de apariții în Bundesliga, a marcat 77 de goluri și a oferit 73 de pase decisive. În prezent, Kruse evoluează pentru Union Berlin, echipă la care a ajuns la începutul acestei stagiuni.
În actualul sezon, germanul a jucat în 7 meciuri pentru formația din capitală și a înregistrat 3 reușite și 5 assisturi. Union Berlin se află pe un impresionant loc 5 în Bundesliga, iar această performanță se datorează, într-o bună măsură, atacantului cu un comportament atât de controversat.
De la pierderea unei averi într-un taxi, la ocuparea podiumului într-un turneu profesionist de poker, Max Kruse surprinde pe toată lumea cu stilul său nonconformist de viață.
Vom trece în revistă câteva dintre aventurile germanului.
Max Kruse verteidigt seinen Wechsel nach Berlin

Kruse este un jucător profesionist de...poker

Max Kruse este un mare fan al jocului de cărți. Germanul a declarat că probabil va transforma acest hobby în principala sa ocupație, după ce își va încheia cariera de fotbalist. În 2014, acesta a ocupat podiumul la “World Series of Poker” în Las Vegas, competiție unde au participat 241 de jucători. Anul următor, Kruse a ocupat locul 26, din 387 de participanți. În anul 2017, fostul atacant de la Werder Bremen a ajuns în finala rundei “Limit 2-7 Lowball” și și-a menținut conducerea pentru o perioadă îndelungată de timp. A ocupat până la urmă doar poziția a patra, însă a mers acasă cu un premiu generos de 28.740 de dolari. În total, Max Kruse a câștigat din poker aproape 200.000 de dolari și a luat parte la 12 ediții ale turneului “World Series of Poker”.
Max Kruse

A pierdut o avere pe bancheta unui taxi

În luna octombrie a anului 2015, Max Kruse a luat parte la un turneu de poker în Berlin. După încheierea serii, atacantul care evolua pe atunci la Wolfsburg a decis să ia un taxi pentru a ajunge acasă, dar a comis o greșeală uluitoare. Kruse și-a uitat portofelul pe bancheta din spatele mașinii iar acolo se aflau 75.000 de euro, bani cash. Germanul a sesizat ulterior poliția, însă nu a mai recuperat niciodată banii.
Câteva luni mai târziu, incidentul care l-a avut protagonist pe atacantul lui Wolfsburg a ajuns în spațiul public. La aflarea veștii, președintele clubului, Klaus Allofs, a declarat pentru Bild că vor fi luate măsuri disciplinare asupra lui Kruse.
“Unii oameni nici măcar nu au văzut vreodată o sumă atât de consistentă, cu atât mai puțin bani cash. Am avut o discuție cu Max și antrenorul Dieter Hecking, în urma căruia Kruse a fost amendat. Am încercat să-l facem să înțeleagă că Wolfsburg are așteptări mari fată de comportamentul jucătorilor în spațiul public. Sper ca acest incident să-i schimbe atitudinea.”, a adăugat Klaus Allofs în cotidianul Bild.
Max Kruse a primit atunci o amendă de 25.000 euro din partea clubului său.
Max Kruse von Union Berlin

A intrat în conflict cu o jurnalistă

La împlinirea vârstei de 28 de ani, Max Kruse a petrecut până în zori într-un bar din Berlin. O jurnalistă a ziarului Bild a fost prezentă la eveniment și a surprins mai multe scene de la petrecere. Kruse a asaltat-o pe femeie și i-a luat telefonul cu forța, încercând să șteargă fotografiile. Germanul nu știa că cea cu care intrase în conflict era jurnalistă. Astfel, un nou incident în care Kruse a fost implicat a ajuns pe prima pagină a ziarelor din Germania. În rezultat, Joachim Low a hotărât să-l excludă pe atacantul controversat din lotul echipei naționale iar acesta a ratat ulterior și Campionatul European din Franța.
“Mă aștept ca jucătorii mei să fie în permanență concentrați asupra fotbalului. Incidentul lui Kruse contrazice acest lucru. Max s-a comportat neprofesionist în mai multe rânduri. Nu mai pot accepta. În lotul național, avem nevoie de jucători care să fie conștienți de exemplul pe care îl reprezintă”, a declarat Joachim Low, selecționerul Germaniei.
Kruse are în total 14 apariții pentru selecționata Germaniei și a înscris 4 goluri.
Max Kruse von Fenerbahce

A încălcat protocolul sanitar

Ceva mai recent, Max Kruse a revenit în atenția presei, după ce a fost implicat într-un nou eveniment.
Înaintea meciului cu Schalke din etapa a patra a stagiunii actuale de Bundesliga, atacantul lui Union Berlin a postat pe rețele de socializare un videoclip dintr-un bar din Berlin, în care se juca poker. Aceasta ipostază este una firească pentru Kruse. Pe de altă parte, Federația Germană a sesizat că atacantul lui Union Berlin a încălcat astfel protocolul sanitar impus pentru toți jucătorii din ligile profesioniste, cu scopul protejării sportivilor de contactarea virusului Covid-19. În acel moment, Berlinul înregistra o incidență mică a cazurilor de coronavirus iar barurile erau deschise. În rezultat, lui Kruse nu i-a fost aplicată nicio sancțiune disciplinară, fapt care a stârnit controverse în rândul presei.
Directorul Sportiv de la Union Berlin și-a apărat în mod public jucătorul: “Conform situației pandemice de la momentul respectiv, Kruse nu a încălcat nicio lege. S-a comportat precum orice cetățean are voie să o facă”, a declarat Oliver Ruhnert.
Max Kruse würde gerne wieder in der Bundesliga spielen

Kruse are propria echipă de piloți profesioniști

Pe lângă fotbal și poker, Max Kruse este foarte atras de cursele de mașini. În ianuarie 2018, acesta și-a înființat propria echipă de piloți profesioniști. Kruse nu s-a aflat în spatele volanului la vreo cursă până acum, dar este foarte implicat în activitatea echipei, pe care o conduce alături de tatăl său.
“Am moștenit pasiunea de la tatăl meu și mi-am dorit întotdeauna să iau parte la curse de mare viteză organizate pe circuit. Deși încă nu m-am urcat personal la volan, cursele reprezintă una dintre marile mele plăceri. Să-mi înființez propria echipă de piloți este un vis îndeplinit, care sper că va dura cât mai mult posibil”, a declarat Max Kruse.
Echipa de piloți a germanului oferă lecții de condus pentru oricine este pasionat de cursele de mașini.

Un viciu bizar

Fotbal, poker, curse și...Nutella. Max Kruse surprinde pe toată lumea cu plăcerile sale. Atacantul lui Union Berlin este dependent de ciocolata italiană iar acest lucru i-a adus consecințe pe plan sportiv. Pe când era la Wolfsburg, Kruse a fost criticat de către președintele Klaus Allofs pentru obiceiurile sale nesănătoase.
“Încercăm să îi suștinem pe jucători pentru ca acesția să evolueze la cel mai bun nivel. Max trebuie să corecteze câteva aspecte din comportamentul său”, a spus președintele lui Wolfsburg.
Max Kruse a fost “sancționat” de către club pentru viciul său într-un mod unic. Germanul a fost forțat să construiască un coș de ouă, îmbrăcat într-o salopetă verde.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo