Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cluburile din Germania au votat planul pentru întoarcerea fanilor pe stadioane. Alcoolul, interzis

Nicu Savin

Actualizat 04/08/2020 la 22:19 GMT+3

Cluburile din primele 2 ligi din Germania au convenit cu privire la eventuala revenire a suporterilor pe stadioane la mijlocul lunii septembrie, odată cu reînceperea competițiilor.

Suporterii Borussiei Dortmund

Credit imagine: SID

Cele 36 de echipe implicate au votat planul propus de Liga Germană și acesta a fost înaintat autorităților, care urmează să decidă asupra acestui fapt.
Liga Germană de Fotbal a propus cluburilor din primele 2 eșaloane un plan pentru întoarcerea fanilor pe stadioane undeva la mijlocul lunii septembrie, iar acestea au votat și au fost de acord cu prevederile respective.
Bundesliga urmează să se reia pe 18 septembrie, iar Liga Germană a lucrat permanent la un proiect care să permită accesul fanilor pe arene încă de la debutul noii stagiuni. Creșterea cazurilor de coronavirus va afecta cu siguranță acest proiect, dar conducătorii fotbalului sunt încrezători că autoritățile vor permite măcar un număr limitat de spectatori la fiecare meci.
"Când și câți spectatori vor avea voie să se întoarcă pe stadioane nu este o decizie a Ligii Germane (DFL) . Nu ne așteptăm sau nu cerem nimic, dar ne pregătim pentru asta. Prioritatea în Germania în acest moment nu sunt stadioanele pline, ci sănătatea oamenilor.", a declarat președintele DFL, Christian Seifert.
Newcastle fans queue up to enter the Stadium of Light in 2011

Publicul va trebui să accepte colectarea datelor cu caracter personal

Printre măsurile validate de cele 36 de cluburi profesionale din prima și a doua ligă se numără interdicția de a sta în picioare și a consumului de alcool pe stadioane până în luna octombrie, precum și călătoriile suporterilor pentru meciurile din deplasare până la sfârșitul anului.
Publicul va trebui, de asemenea, să accepte colectarea datelor cu caracter personal pentru a se putea urmări și întrerupe la timp posibilele lanțuri de transmitere a Covid-19. Pe de altă parte, Liga nu avansează un ecart maxim pentru numărul suporterilor care pot participa la meciuri.
Autoritățile locale trebuie să decidă dacă va fi posibil să se joace din nou în fața unor audiențe mari pe stadioane în viitorul apropiat. Reprezentanții Ministerului Sănătății din fiecare regiune vor discuta acest subiect în cadrul unei conferințe, lunea viitoare.
Bundesliga: BVB-Fans setzen Zeichen Zeichen gegen Montagsspiele

Între 12.000 și 15.000 de spectatori la Dortmund

În primăvara acestui an, autoritățile regionale au adoptat un protocol de sănătate și securitate elaborat de Liga și Federația Germană pentru reluarea Bundesligii. Acest lucru a funcționat perfect și a servit ca model pentru toată Europa.
Pentru ca tribunele stadioanelor să poată primi din nou spectatori la începutul noului sezon, fiecare club în parte trebuie să ofere autorităților competente un protocol individual de igienă și siguranță.
Borussia Dortmund intenționează să întâmpine în jur de 12.000 până la 15.000 de spectatori, față de peste 81.000 în mod obișnuit, dar chiar și așa este un pas important către revenirea la normalitate.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo