Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum a picat transferul lui Lewandowski la Manchester United: "Îmi doream enorm să merg acolo"

Cosmin Cioboata

Publicat 24/02/2020 la 12:23 GMT+2

Robert Lewandowski (31 de ani) a vorbit, recent, despre cum a picat transferul său la Manchester United, în urmă cu 8 ani.

Der FC Bayern ist von Robert Lewandowski abhängig

Credit imagine: Getty Images

Lewandowski este golgheterul la zi din campionatul Germaniei, cu 25 de goluri reușite în 23 de apariții pentru Bayern Munchen. Atacantul polonez, de 4 ori cel mai bun marcator din Bundesliga, își continuă forma extraordinară la care se află încă de pe vremea când îmbărca tricoul Borussiei Dortmund. Lewandowski înscrie pe bandă rulantă pentru campioana Germaniei, extrem de rare fiind partidele în care polonezul nu își trece măcar o dată numele pe lista marcatorilor.
Într-un interviu oferit pentru The Guardian, Lewandowski a dezvăluit o întâmplare din 2012, în urma căreia putea să ajungă la Manchester United. Pregătită la acea vreme de Sir Alex Ferguson, United avea nevoie de un atacant de talia lui Lewandowski, însă negocierile dintre "diavolii roșii" și oficialii Borussiei Dortmund n-au ajuns la bun sfârșit.
"Eram la Dortmund deja de 2 ani, iar la un moment dat țin minte că vorbeam cu Sir Alex Ferguson despre un transfer la Manchester United. Îmi doream enorm să joc acolo, datorită istoriei clubului și calității lui Ferguson. Cu toate acestea, cei de la Borussia nu m-au lăsat să plec. A fost pentru prima dată când m-am gândit cu adevărat la plecare. Este ceva extraordinar să primești telefon de la Sir Alex Ferguson, în special dacă ești un jucător tânăr. A fost o zi specială pentru mine.", a spus Robert Lewandowski.
FC Bayern: Robert Lewandowski

Lewandowski: "Încă sper că vom câștiga Champions League"

Polonezul a stat la Dortmund până în 2014, până când i-a expirat contractul cu trupa lui Klopp. După refuzul nemților, cei de la United s-au reorientat rapid și l-au transferat pe Robin van Persie, de la Arsenal. Atacantul olandez s-a dovedit jucătorul perfect pentru primul "11" aliniat de Sir Alex Ferguson, reușind să marcheze de 26 de ori și să câștige titlul în Premier League alături de formația de pe Old Trafford.
Întrebat despre cât mai are de gând să joace la cel mai înalt nivel, Lewandowski a recunoscut că nu ia în calcul o retragere în viitorul apropiat:
"Sincer, nu mă simt deloc ca la 31 de ani. Muncesc din greu la antrenamente și îmi doresc să mai joc la nivel înalt pentru încă 5,6 ani.", a mai adăugat polonezul.
În același timp, Lewandowski a vorbit și despre trofeul Champions League, pe care polonezul n-a reușit să-l câștige până în acest moment:
"Relația dintre jucători este mult mai bună în ultimul timp. La fel, lucrurile arată bine și din perspectiva comunicării cu antrenorul. Cu toții știm ce vrea de la noi și avem mare încredere în jocul nostru. Eu încă sper că într-o bună zi vom juca finala Champions League și vom câștiga trofeul.", a încheiat Lewandowski.
Robert Lewandowski ist Polens Fußballer des Jahres

Bayern, lider în Bundesliga

Transferat în 2010 de la Lech Poznan, polonezul a reprezentat o piesă de bază în primul "11" al Borussiei, reușind să pună umărul la câștigarea a 2 titluri consecutive în Bundesliga. Lewandowski a atras foarte repede atenția marilor cluburi din Europa, printr-o serie fabuloasă de goluri înscrise pentru trupa pregătită de Jurgen Klopp. În cele 4 sezoane petrecute la Dortmund, între 2010 și 2014, Lewandowski a reușit 103 goluri.
Bayern Munchen a fost cea care a obținut semnătura super-atacantului polonez, rămas liber de contract, în vara anului 2014. Din acel moment, Lewandowski a devenit omul de gol al bavarezilor. În tricoul lui Bayern, polonezul a câștigat 10 trofee, printre care 5 titluri în Bundesliga.
În prezent, Bayern este lider în campionatul Germaniei, însă lupta pentru titlu este extrem de strânsă. După 23 de etape, campioana en-titre are un avans de numai un punct față de RB Leipzig, respectiv 4 puncte în fața Borussiei Dortmund, cele 2 echipe care completează podiumul.
Pentru Bayern urmează duelul cu Chelsea, din "optimile" Champions League, programat mâine, de la ora 22:00.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo