Fotbal
Bundesliga

Cum arată fotbalul în pandemie. Analiza etapei din Bundesliga

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Dortmund's Norwegian forward Erling Braut Haaland (C) celebrates with his teammates their victory 4:0 after the German first division Bundesliga football match BVB Borussia Dortmund v Schalke 04 on May 16, 2020 in Dortmund, western Germany as the season r

Credit imagine: Getty Images

DeVlad Dumitrescu
20/05/2020 la 14:38

Bundesliga a revenit după peste două luni de pauză. Cei de la The Athletic au făcut o listă cu schimbările remarcate la întoarcerea fotbalului.

Printre primele lucruri observate la meciurile din acest weekend din Germania este că, în medie, se joacă mai mult fotbal, mingea fiind în joc peste media obișnuită în puțin peste jumătate din echipele care au jucat. În cinci dintre aceste meciuri, mingea a fost în joc peste media obișnuită pe care o au acele echipe. Faptul că echipelor le-a fost permis să facă mai multe schimbări nu pare să fi avut un efect puternic, deși teoretic se pierde mai mult timp. În schimb, pe marginile terenurilor nu au fost prezenți copii de mingi, ci au fost plasate mingi pe toată suprafața de lângă teren iar jucătorii au putut să le ia rapid.

Deși meciurile cu porțile închise ar putea determina ca mingea să fie mai mult timp în joc, depinde și de tipul de meci jucat. Meciurile care au mai mult timp mort vor avea, evident, o perioadă scăzută în care mingea este în joc, lucru care s-ar fi întâmplat indiferent de situația actuală. Iar o creștere a jocului efectiv are și alt efect - jucătorii trebuie să fie mai concentrați și mai implicați. Este mai ușor să te relaxezi când mingea iese din joc sau când jucătorii se adună în jurul arbitrului pentru a protesta, dar mai greu când totul reîncepe imediat.

Bundesliga

Cum ar putea să ajungă Haaland la Real Madrid. Care este jucătorul cheie pentru viitorul transfer

ACUM 17 ORE

Este ceea ce a declarat și Markus Kroesche, directorul sportiv de la RB Leipzig, pentru The Athletic luni, el notând că jucătorii sunt mai obosiți spre final. Acest lucru ar putea fi din cauza lipsei de meciuri din ultima perioadă dar și din cauza faptului că sunt nevoiți să alerge mai mult pe teren. Au avut loc totuși opt accidentări la mușchi în weekend, ceea ce este de asemenea peste media obișnuită.

Dacă mingea este în joc mai mult iar jucătorii sunt mai obosiți, jocul curge mai lin dar intensitatea nu crește neapărat. Statisticile arată că jucătorii au presat mai puțin decât de obicei iar duelurile sunt mai puține față de media obișnuită. Astfel, intensitatea chiar a scăzut. Va fi interesant de văzut dacă acest lucru va continua pe măsură ce fotbaliștii se vor adapta la noile condiții.

În acest weekend, de asemenea, am avut parte de o singură victorie a gazdelor iar din cele nouă meciuri, doar trei au avut rezultatul cel mai probabil, conform modelului de statistici Stats Perform al celor de la The Athletic. Astfel, am avut parte de multe surprize și s-ar putea să avem și mai departe.

Lutz Pfannenstiel, directorul sportiv de la Fortuna Dusseldorf, a declarat: ”Avantajul meciurilor de acasă nu mai există. Poate știi stadionul mai bine decât adversarul dar aș spune că nu contează așa mult”

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Bundesliga

FC Koln a egalat în prelungirile meciului cu Dusseldorf! Rezultatele etapei 27 din Bundesliga

IERI LA 19:02
Bundesliga

După 8-0 în tur, Leipzig s-a distrat din nou cu Mainz! Timo Werner, evoluţie fantastică

IERI LA 16:14
Subiecte asemănătoare
FotbalBundesliga
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Fotbal

Acord verbal pentru transferul lui Haaland. Norvegianul, cifre de 5 ori mai bune decât Ronaldo

ACUM 8 ORE

Ultimele videoclipuri

Fotbal

#DORdeSPORT Interviu cu Mihai Rotariu

00:23:21

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Interviu cu Alexandra Tănăsescu

22/05/2020 LA 12:45
Vezi mai multe