Înainte să semneze cu Dortmund în această iarnă, Haaland a fost urmărit intens și de Manchester United, însă oficialii englezi n-au reușit să materializeze transferul. Mai mult, jucătorul de 19 ani a fost prezent și la baza de antrenament a trupei lui Solskjaer, însă mutarea a picat, în cele din urmă.
Într-un interviu acordat recent pentru Sport Bild, Michael Zorc a povestit cum au reușit oficialii Borussiei să-l convingă pe Haaland să semneze contractul. Directorul sportiv al echipei germane a dezvăluit faptul că Haaland a fost fermecat de un videoclip cu "Zidul Galben", faimoasa galerie a Borussiei.
"Când ne-am întâlnit cu Haaland, i-am arătat un videoclip special cu suporterii noștri. S-a văzut clar că i-a plăcut ce a văzut. A trebuit să muncim din greu pentru a-l convinge să vină la Dortmund. Știam foarte bine că stăteau și alte cluburi la coadă pentru el. Când am vorbit cu Mino Raiola (n.r. - agentul lui Haaland) și am primit acceptul, m-am simțit ca un copil.", a spus Zorc.
Premier League
Haaland a declanșat nebunia pe piața sponsorizărilor! Suma amețitoare cu care e ademenit norvegianul
15/05/2022 LA 11:22
https://i.eurosport.com/2020/01/08/2749287.jpg

"Haaland avea nevoie de atmosfera de la Dortmund"

Zorc a vorbit și despre calitățile lui Haaland, datorită cărora clubul din Bundesliga l-a dorit atât de mult:
"Erling a demonstrat deja că are foarte multă calitate. Este un jucător tehnic, rapid și cu o finalizare excelentă. Toate aceste elemente îl fac pe Haaland un fotbalist special. În timpul negocierilor cu el, discuțiile erau însoțite de o atmosferă pozitivă. Are o personalitate extraordinară și se potrivește perfect cu stilul Borussiei, cu stadionul și suporterii noștri. Atmosfera creată de fanii lui Dortmund este exact elementul pe care îl căuta Haaland. Atmosfera îl împinge de la spate și îl face să explodeze pe teren.", a mai precizat directorul sportiv al Borussiei.
Erling Haaland a fost cumpărat de Borussia Dortmund la începutul anului, după ce nemții le-au plătit 20 de milioane de euro celor de la Salzburg. Atacantul norvegian are parte de un început senzațional la noua sa echipă, reușind să înscrie în toate meciurile jucate până acum.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Haaland costa doar 60.000 de £, dar un club din Premier League l-a refuzat dintr-un motiv uluitor
15/05/2022 LA 09:50
Bundesliga
Haaland și-a luat rămas bun de la fanii Borussiei! Mesajul postat după ultimul meci la Dortmund
14/05/2022 LA 17:04