Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Alaba a confirmat că pleacă de la Bayern Munchen! Indiciul referitor la viitoarea destinație

Cosmin Cioboata

Publicat 16/02/2021 la 17:45 GMT+2

David Alaba (28 de ani) a confirmat faptul că va pleca de la Bayern Munchen la finalul sezonului. Urmărit intens de Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Liverpool și Manchester United, fundașul austriac a oferit un indiciu referitor la viitoarea sa destinație.

David Alaba im Dezember 2020

Credit imagine: Getty Images

David Alaba a vorbit în mod public despre viitorul său și a recunoscut că se va despărți de Bayern Munchen la finalul stagiunii. Așadar, internaționalul austriac va pleca de la campioana Germaniei după 13 ani.
Contractul lui Alaba va expira în luna iunie, moment în care fundașul de 28 de ani va putea pleca liber de contract la altă echipă. Și, așa cum era de așteptat, austriacul nu duce lipsă de oferte din partea altor echipe răsunătoare din Europa.
La începutul anului, cotidianul Marca anunța că Alaba s-a înțeles cu Real Madrid pentru un contract valabil pe 4 sezoane și un salariu de 11 milioane de euro/an. Totuși, în spațiul public n-a apărut vreo confirmare oficială, motiv pentru care lupta pentru transferul apărătorului lui Bayern rămâne deschisă.
Potrivit presei internaționale, Alaba ar fi dorit și de Barcelona, marea rivală a Realului. Catalanii au vrut să-l transfere și în trecut, însă n-au avut resursele financiare necesare.
De asemenea, Alaba a stârnit interes uriaș și din Premier League, unde Liverpool, Chelsea și Manchester United îi urmăresc fiecare mișcare.
David Alaba of FC Bayern Muenchen

David Alaba a lăsat de înțeles că se gândește la o aventură în La Liga

Chiar dacă n-a dat vreun verdict final în privința viitoarei sale destinații, Alaba a lăsat de înțeles că tinde să aleagă o aventură în La Liga. La conferința de presă de ieri, fundașul lui Bayern a spus că "spaniola lui nu este grozavă, dar este îndeajuns de bună pe teren":
"Am decis personal să părăsesc clubul la finalul sezonului și să încerc ceva nou. Nu a fost o decizie ușoară, ținând cont că am fost aici timp de 13 ani. Bayern înseamnă mult pentru mine, dar sunt în căutarea unei noi provocări.
Nu are legătură cu partea financiară. Încă mai am de jucat încă 6-7 ani, iar acum vreau să încerc ceva nou. M-am gândit mult la asta și în final am luat această hotărâre. Încă nu am decis unde voi merge. Spaniola mea nu este grozavă, dar este îndeajuns de bună pe teren", a spus David Alaba, citat de Daily Mail.

David Alaba nu pare tentat de un transfer în Premier League: "S-au schimbat multe lucruri de atunci!"

Ipoteza unui transfer în Spania, în detrimentul unei aventuri în Anglia, a fost întărită de Alaba cu o altă replică:
"Multe s-au schimbat din 2009 (n.r. - când spunea că visul său este să ajungă în Premier League). Poate acum pun mai mult accent pe un alt criteriu", a încheiat Alaba.
Alaba se va despărți de Bayern Munchen după 11 ani de glorie (la prima echipă), în care a cucerit 24 de trofee, printre care se numără 9 titluri de campion în Bundesliga și 2 Ligi ale Campionilor.
Fundașul austriac a stat doar 6 luni departe de trupa bavareză în toată această perioadă, când a fost împrumutat la Hoffenheim.
415 de partide a strâns Alaba în tricoul bavarezilor începând din 2010, când și-a făcut debutul pentru prima echipă. Jucătorul austriac, care poate juca pe poziția de fundaș central, dar și în banda stângă, a marcat 33 de goluri și a oferit 50 de assist-uri pentru Bayern.
Alaba a adunat și 73 de selecții la naționala Austriei, reușind să înscrie 14 goluri.

Alaba a crescut urând-o pe Bayern Munchen, echipa unde a scris istorie

În ciuda performanțelor uriașe atinse de Alaba la formația bavareză, relația dintre cele două părți nu a fost întotdeauna așa de bună. Potrivit cotidianului Marca, fundașul austriac dezvoltase o ură față de Bayern în copilărie, pe vremea când era junior în țara natală.
Alaba era unul dintre cei mai buni tineri jucători atât la Aspern, cât și la Austria Viena, echipele unde și-a făcut junioratul. La vremea respectivă, devenise o obișnuință ca Bayern să se distreze cu ehipele din Austria în turneele de tineret.
Alaba n-a scăpat de meciurile în care juniorii campioanei Germaniei se distrau cu adversarii lor, iar din acest motiv a adoptat o atitudine ostilă față de actuala sa echipă. Lucrurile s-au schimbat complet în urmă cu 13 ani, când cei de la Bayern l-au adus la academia de la Munchen, în schimbul sumei de numai 150.000 de euro. Astăzi, cota de piață a lui Alaba a ajuns la 55 de milioane de euro, potrivit transfermarkt.com.

Muzica, a doua pasiune a lui David Alaba: "Pot să aduc puțină magie în studio"

Fotbalul nu este singura pasiune a lui Alaba. Într-un interviu oferit în urmă cu ceva timp, căpitanul naționalei Austriei a dezvăluit că a fost atras și de muzică în copilărie. Familia lui David iubește muzica, lucru considerat normal în Austria, țara marilor compozitori Beethoven și Mozart.
În Austria, muzica clasică este privită ca o religie, pe care și David Alaba a îmbrățișat-o. Fundașul lui Bayern a urmat cursuri de pian și chitară în tinerețe și, dacă n-ar fi ajuns fotbalist, probabil ar fi urmat o carieră de artist. În timpul liber, Alaba se relaxează în propriul său studio, unde înregistrează piese.
"Este clar că nu sunt cel mai bun cântăreț și nu am cea mai melodioasă voce, dar pot să aduc puțină magie în studio. Dar mă bucur de modul în care au ieșit lucrurile, în cele din urmă", spunea David Alaba, într-un interviu oferit pentru site-ul oficial al lui Bayern.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo