Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#DORdeSPORT Jadon Sancho, noul "Golden Boy" al fotbalului englez

Ion Alexandru

Publicat 20/03/2020 la 08:47 GMT+2

Sancho a luat pe sus lumea fotbalului englez în momentul în care a găsit mediul potrivit de a o face. Borussia Dortmund, locul unde puștii talentați sunt transformați ăn staruri, este responsabilă pentru ascensiunea mijlocașului englez. Nemții sunt gata să încaseze pentru puștiul care a devenit Fotbalist cu "Zidul Galben" în spate și suma de plecare este de 140 de milioane.

Jadon Sancho

Credit imagine: Getty Images

Jadon Malik Sancho, Jadon Malik Sancho. Nu sună chiar un nume englez și dacă te uiți la el îți dai seama că este vorba de mix de rase. Da, Jadon este născut acum fix 20 de ani în sudul Londrei, dar părinții lui sunt din Trinidad Tobago. Crescut alături de cele trei surori, Jadon a stat puțin acasă încă de la vârsta fragedă.
Îmi doream să joc fotbal! Nimic altceva! După școală jucam mereu fotbal. Erau mulți băieți care făceau lucrurile rele în jurul meu, dar mingea și golul m-au vrăjit din prima clipă.
Academia lui Watford a fost prima destinație pentru talentul uriaș al lui Jadon, dar Arsenal și Chelsea au venit repede după micuțul care impresiona pe toată lumea la neciurile de copii din Londra. Deși a crescut cu Chelsea în suflet, la 14 ani a ales Manchester City, iar șeful academiei de pe Etihad, Mark Burton povestește prima întâlnire.
Avea finețe, creativitate și o imaginație pe care o găsești la jucătorii care au exersat mult pe stradă. Am rămas impresionat de la primul meci în care l-am văzut. Avea flerul unui viitor star.

Modelul Ronaldinho

Sancho a căpătat dragostea pentru fotbal atât de pe străzile din sudul Londrei, unde a copilărit dar și din videoclipurile cu Ronaldinho, Drogba și Lampard, urmărite online.
Cel mai mult îl urmăream pe Ronaldinho pe Youtube. Dar îmi plăcea Frank Lampard destul de mult și Didier Drogba când jucau împreună la Chelsea. Ei erau jucătorii pe care îi admiram cel mai mult
Jadon Sancho

Manchester City nu a fost pentru Jadon

A crescut la Manchester City, dar nu a vrut să rămână pentru a-și încerca norocul alături de Pep Guardiola. În vara lui 2017, Jadon a fost pe lista jucătorilor care trebuiau să meargă alături de echipa mare într-un turneu în SUA, dar a refuzat. Pep Guardiola își amintește acele momente.
În ultimele două săptămâni nu a mai venit la antrenamente. Am încercat orice. Am vorbit cu el, am vorbit cu tatăl lui, am vorbit cu agentul lui. Nu, nu, nu. Dorința lui a fost să înceapă o noua aventură și nu am avut nimic de făcut.

Borussia Dortmund și copilul de aur

Un englez în Bundesliga? Acesta este trendul. Mai mulți juniori talentați, care aveau puține șanse să joace în Premier League la 17-18 ani au fost convinși de cluburi din Bundesliga să vină în Germania. Cel mai bun prieten al lui Sancho, Reiss Nelson a fost la Hoffenheim, Ryan Kent la Freiburg, Emile Smith Rowe la Leipzig, Danny Collinge la Stuttgart, iar lista este mult mai lungă.
Borussia Dortmund l-a ales, însă, pe cel mai prolific, Jadon Sancho.
Jadon Sancho
Adaptarea la Dortmund a fost rapidă, iar mijlocașul englez a devenit om de bază pentru Borussia. Lucien Favre a avut câteva probleme cu temperamentul puștiului crescut pe străzile din sudul Londrei chiar la începutul acestui sezon. Până la urmă Jadon a înțeles rigoarea nemților și s-a tranformat într-o mașină de fotbal superb și eficient.

15 pase de gol în acest sezon

La ultimul meci jucat în Bundesliga, Hakimi i-a adus victoria Borussiei Dortmund dintr-o pasă primită de la Jadon Sancho. Echipa lui Lucien Favre a depășit-o pe Leipzig în clasament. Atacantul în vârstă de 19 ani a ajuns la 15 pase de gol în acest sezon. Asta înseamnă că Sancho i-a egalat recordul lui Henrikh Mkhitaryan într-un singur sezon, armenianul reușind tot atâtea assist-uri în campania din 2015-2016. Ultimul fotbalist englez care a reușit să ofere mai multe pase decisive este Frank Lampard în 2004/2005 la Chelsea (18).

Manchester United sau Chelsea?

Jadon a fost suporter a lui Chelsea când era copil, deși cartierul său era plin de fani ai lui Crystal Palace. Lampard visează să-l poată aduce pentru a completa revoluția puștilor englezi de pe Stamford Bridge, dar competiția va fi dură. Borussia Dortmund a lăsat să se înțeleagă că Sancho va fi vândut în vara viitoare, iar prețul este uriaș. 140 de milioane de euro este suma pentru care nemții se pun la masa negocierilor. Manchester United este cea mai interesată. Pentru Solskjaer nu este o sumă chiar de speriat, având în vedere potențialul demonstrat de Jadon Sancho în Bundesliga.
Jadon Sancho - Borussia Dortmund
La 13 ani, puștiul care creștea atunci la Academia lui Watford și făcea 4 ore dus-întors pentru antrenamente, a dat primul interviu. Tocmai se terminase un meci în care dăduse trei pase de gol și un gol.
Vreau să ajung la o mare echipă din Premier League și să câștig un trofeu cu naționala Angliei.
Toate aceste dorințe se pot îndeplini în următorul an, mai ales că Euro s-a mutat în 2021 și Jadon va avea un an de acomodare la noul club. Să fie Chelsea? Să fie Manchester United? Vom afla în vară!
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo