Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dortmund - Bayern, meciul care "oprește" Germania. Lothar Matthaus: "Mă îndoiesc de o victorie a bavarezilor"

Cristian Mihală

Actualizat 03/12/2021 la 14:45 GMT+2

Dortmund - Bayern este unul dintre marile derbyuri din Europa în acest weekend. Lothar Matthaus, fosta legendă a bavarezilor, crede că formația sa de suflet nu are mari șanse să se impună, fără Kimmich și Goretzka, la mijloc.

Debakel in Gladbach: Bayern-Stars Müller, Kimmich und Goretzka

Credit imagine: Getty Images

Toți vorbesc înainte de "Der Klassiker" despre duelul Haaland - Lewandowski, cei doi mari atacanți urmând a fi iar față în față, după ce norvegianul s-a recuperat mai repede decât au preconizat medicii.

Dortmund - Bayern, fără mulți jucători importanți

Totuși, Lothar Matthaus, omul care a câștigat 7 titluri în tricoul lui Bayern, ducându-și echipa spre două finale Champions League, crede că fosta lui formație nu e favorită. Asta pentru că Joshua Kimmich lipsește, din cauza COVID-19, în timp ce Goretzka e incert. Sabitzer și Tolisso, cei doi jucători care cel mai probabil îi vor înlocui, nu oferă garanții, crede fostul mare internațional german.
"Mijlocul nu funcționează fără Kimmich. El este liderul echipei la mijlocul terenului. Ar fi un și mai mare avantaj pentru Dortmund, dacă Bayern l-ar pierde și pe Goretzka, care a acuzat în ultimele zile probleme musculare. Fără Kimmich și Goretzka, mă îndoiesc de-o victorie a lui Bayern. Marile meciuri se câștigă la mijloc, acolo se face "muzica". Va fi greu pentru Bayern", a spus Matthaus, pentru Sky Germania.
Matthaus poate că are dreptate, dar trebuie spus că stafful tehnic al lui Dortmund are la rândul lui probleme enorme. Burki, Bellingham, Guerreiro, T.Hazard, Morey Bauza, Moukoko, Reyna, Schmelzer sau Unbehaun sunt pe lista indisponibililor înainte de "Der Klassiker".
Dortmund - Bayern este un adevărat derby pentru titlu, cele două formații mergând umăr la umăr în Bundesliga. Campioana are un avantaj de un punct față de Dortmund, înainte de duelul de sâmbătă.
Dortmund nu a mai învins-o pe Bayern din 2019 (2-0 în debutul acelei stagiuni, după golurile lui Paco Alcacer și Jadon Sancho). De atunci, au mai avut loc 6 meciuri directe în toate competițiile, bavarezii impunându-se pe linie. În plus, în 5 dintre aceste meciuri, au marcat cel puțin 3 goluri.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo