Trei cazuri la Köln, două la Borussia Mönchengladbach, unul la Dresda (liga secundă): șase din cele zece teste pozitive la COVID-19 anunțate în Bundesliga au fost deja localizate, fără ca Liga de fotbal germană (DFL) să ofere date despre ceilalți.
Luni, DFL a anunțat 10 cazuri de coronavirus, după efectuarea celor 1.724 de teste în rândul celor 36 de cluburi din prima și a doua divizie a fotbalului german.
Ziarul regional Rheinische Post a raportat, azi, citând surse apropiate clubului, că două cazuri, vin de la Mönchengladbach, formaţie de top din Bundesliga. Este vorba de un fotbalist şi un kinetoterapeut. Ambii au fost plasaţi în carantină, iar restul lotului poate continua pregătirea normală. Clubul nu a confirmat oficial aceste informații.
Bundesliga
Un star al lui Bayern a oprit antrenamentele din cauza unor probleme cardiace. Cât va lipsi
IERI LA 16:32
Pe de altă parte, Koln a recunoscut vinerea trecută că doi jucători de la prima echipă și un antrenor au testaţi pozitiv pentru COVID-19. Dresda a anunțat şi ea un caz. Un alt club din divizia a doua, Erzgebirge Aue, a detectat un alt caz pozitiv la coronavirus, într-o a doua rundă de testare, care se alătură celor 10 anunțate oficial de DFL după primul val de controale.

Bundesliga trebuia să se reia. Se suspendă sezonul?

150 de mii de oameni infectați și 6300 de morți! Chiar și așa Germania este țara care consideră fotbalul un lucru extrem de important. Bundesliga trebuia să fie primul campionat care se reia.
Fotbalul în Germania a fost ultimul care a acceptat suspendarea activității la mijlocul lunii martie și fix la două luni mai târziu se va juca din nou. Faptul că peste 150 de mii de nemți au fost depistați pozitiv cu coronavirus nu părea să îi sperie de guvernații de la Berlin. Nici faptul că două țari vecine, Olanda și Franța, au inghețat sezoanele din campionatele de fotbal nu contează pentru nemți.
Anunțul revenirii pe 15 mai ar fi trebuit făcut după o ședintă a Comitetului pentru Sport, care are în componență membri ai Bundestagului, parlamentul german. Echipele din Bundesliga nu vor participa la discuții, dar este posibil ca la videoconferința de miercuri să participe ca observator un reprezentant al acestora.
Presa germană anunţă acum că Angela Merkel (cancelarul ţării) și șefii celor 16 guverne regionale urmează să discute mâine, pentru a decide dacă este sau nu oportună reînceperea campionatului în actualele condiţii.
Cele mai multe dintre cluburile din Bundesliga mai au de jucat 9 meciuri din acest sezon (doar Eintracht și Werder au câte 10). Bayern este lider în Germania, cu Dortmund la 4 puncte în spatele campionilor entitre.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Bundesliga
Nagelsmann, un antrenor fericit: o vedetă a lui Bayern prelungeşte pe 3 ani
11/01/2022 LA 13:04
Bundesliga
Kimmich a revenit la antrenamente, după ce a suferit probleme grave la plămâni din cauza Covid-19
04/01/2022 LA 12:21