Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

După 8-0 în tur, Leipzig s-a distrat din nou cu Mainz! Timo Werner, evoluţie fantastică

Cristian Mihală

Actualizat 24/05/2020 la 18:23 GMT+3

Leipzig s-a impus cu 5-0 la Mainz, în etapa a 27-a din Bundesliga, într-o partidă în care Timo Werner, marele star al formaţiei lui Nagelsmann, a strălucit.

Timo Werner a făcut din nou instrucţie cu Mainz

Credit imagine: Getty Images

După 8-0 în tur, în noiembrie anul trecut, când Werner a reuşit o triplă, Leipzig părea să aibă o misiune uşoară, chiar dacă partida se juca de această dată pe Opel Arena.
Cu 10 goluri marcate în ultimele 7 confruntări cu Mainz, Werner a făcut din trupa lui Achim Beierlorzer victima sa favorită. Iar astăzi, tradiţia a fost respectată: golgheterul lui Leipzig a deschis scorul în minutul 11, iar până la pauză oaspeţii au pus pe tabelă un scor de neprezentare, după ce Poulsen şi Sabitzer au înscris şi ei.

Cifre incredibile pentru Werner, golgheterul lui Leipzig

Complet debusolaţi, jucătorii lui Mainz au cedat total iniţiativa în repriza a doua, când Leipzig s-a jucat cu ocaziile. A mai punctat de două ori, Werner trecându-şi în cont o triplă şi setând noi repere în cariera sa deja impresionantă.
Golgheterul lui Nagelsmann a ajuns la 24 de goluri, record personal într-un singur sezon de Bundesliga. De când a debutat în prima ligă germană, vârful lui Leipzig a marcat de 73 de ori. Un singur jucător a înscris de mai multe ori în această perioadă: marele Robert Lewandowski (108 reuşite).
Timo Werner a devenit al treilea jucător din Bundesliga care e implicat direct (gol sau assist) în cel puţin 30 de reuşite ale echipei sale, în acest sezon.
În ultimele două partide cu Mainz, Werner a înscris şase goluri şi a reuşit şi două pase decisive. El a reuşit un gol sau un assist la fiecare 18 minute.
Judecând după prestaţiile avute în actuala stagiune, lui Leipzig îi va fi probabil imposibil să îl mai păstreze pe Werner şi pentru sezonul viitor. Nemţii au fost deja la un pas să îl piardă pe atacant în vară, când Liverpool l-a vrut neapărat, dar vârful a considerat că e încă prea "necopt" pentru a fi titular meci de meci în echipa lui Klopp. Acum, lucrurile stau total diferit, iar "cormoranii" probabil vor încerca din nou să îl aducă, mai ales că managerul de pe Anfield îl apreciază în mod deosebit pe compatriotul său.

Rezultatele etapei în Bundesliga

  • Hertha Berlin - Union Berlin 4-0
  • Borussia Monchengladbach - Bayer Leverkusen 1-3
  • Freiburg - Werder 0-1
  • Paderborn - Hoffenheim 1-1
  • Wolfsburg - Borussia Dortmund 0-2
  • Bayern Munchen - Eintracht Frankfurt 5-2
  • Schalke - Augsburg 0-3
  • Mainz - Leipzig 0-4
După 27 de etape, în clasamentul din Bundesliga conduce Bayern Munchen, cu 61 de puncte. La 4 lungimi distanţă se află Dortmund, cele două mari rivale urmând a se întâlni în meci direct, etapa viitoare (marţi, pentru că se va juca etapă intermediară). Leipzig e pe trei, cu 54 de puncte, în timp ce Mainz, formaţia învinsă azi de trupa lui Werner, a coborât pe 15.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo