Haaland a impresionat încă de la primele apariții în tricoul "galben-negrilor", iar cifrele sale impresionante îl recomandă ca în scurt timp să ajungă unul dintre cei mai prolifici atacanți din fotbalul european.
Deși abia a împlinit 20 de ani, norvegianul trasferat în Bundesliga de la Salzburg nu a avut probleme de adaptare la fotbalul german și a început să marcheze pe bandă rulantă. Haaland a înscris 13 goluri în 15 meciuri pentru Borussia în a 2-a parte a sezonului, după ce înscrisese și pentru Salzburg de 31 de ori în 25 de apariții.
Bundesliga
Reacția celor de la Borussia Dortmund după ce Haaland s-a plâns de presiunea pusă asupra lui
17/01/2022 LA 13:13

Youssoufa Moukoko, noua senzație de la Dortmund

Atacantul de doar 15 ani, Youssoufa Moukoko s-a născut în Camerun, la Yaounde, dar a ajuns în Germania la o vârstă fragedă împreună cu familia sa. Dortmund l-a luat de la echipele de cadeți ale lui FC St.Pauli în 2016, iar apoi acesta a impresionat la grupele de juniori ale Borussiei.
https://i.eurosport.com/2019/07/09/2635293.jpg
Evoluțiile bune de la juniori l-au adus în atenția tehnicianului Lucien Favre, care l-a luat în această vară la pregătire în lotul primei echipe. Aflându-se momentan în cantonament în Elveția, Moukoko i-a impresionat pe jucătorii echipei mari, iar Erling Haaland a avut numai cuvinte de laudă la adresa sa.
Este mult mai bun decât eram eu la 15 ani. El se antrenează la Borussia Dortmund și ține pasul cu noi. Eu eram la clubul care m-a crescut, Bryne FK, când aveam 15 ani. Nu există grad de comparație. Dar nu e ușor să fii atât de bun. Presiunea poate să fie mare. Nu am văzut niciodată un copil de 15 ani atât de bun
Moukoko a jucat deja pentru Borussia Dortmund în UEFA Youth League, iar începând cu 20 noiembrie, când va împlini 16 ani, va deveni eligibil pentru a debuta în fotbalul profesionist. De asemenea, Moukoko are selecții și la naționala Germaniei U16, dar e încă devreme să spunem că va alege să joace pentru "Mannschaft" și la seniori, el având posibilitatea să aleagă și Camerunul.
https://i.eurosport.com/2020/04/14/2806481.jpg
În interviul acordat, Haaland a vorbit și despre obiectivele echipei pentru noul sezon, când Dortmund speră că va putea opri hegemonia lui Bayern Munchen, care a câștigat 8 titluri consecutive în Bundesliga. Păstrarea lui Jadon Sancho este cel mai bun exemplu că Borussia intenționează să se bată de la egal la egal cu bavarezii în sezonul care va începe pe 19 septembrie.
"Ca jucător, vreau să câștig trofee, desigur. Dacă ne îmbunătățim evoluțiile comparativ cu anul trecut, vom avea șanse să câștigăm un trofeu până la urmă", a spus Erling Haaland.
Liga
Real Madrid, all in pentru Haaland și Mbappe! Suma uriașă pregătită pentru cele două transferuri
17/01/2022 LA 09:03
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58