Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Erling Haaland despre noua senzație de la Dortmund: "Este mai bun decât eram eu la 15 ani"

Nicu Savin

Actualizat 12/08/2020 la 10:48 GMT+3

Atacantul norvegian de la Borussia Dortmund, Erling Haaland, este văzut de toată lumea ca un superstar, dar acesta a declarat că ar putea avea concurență serioasă în viitorul apropiat în atacul lui Dortmund dacă ascensiunea lui Youssoufa Moukoko va continua așa cum a început. Moukoko are doar 15 ani, dar Haaland vede în camerunez un mare atacant în următorii ani.

Erling Haaland l-a lăudat pe tânărul de doar 15 ani, Youssoufa Moukoko

Credit imagine: Getty Images

Haaland a impresionat încă de la primele apariții în tricoul "galben-negrilor", iar cifrele sale impresionante îl recomandă ca în scurt timp să ajungă unul dintre cei mai prolifici atacanți din fotbalul european.
Deși abia a împlinit 20 de ani, norvegianul trasferat în Bundesliga de la Salzburg nu a avut probleme de adaptare la fotbalul german și a început să marcheze pe bandă rulantă. Haaland a înscris 13 goluri în 15 meciuri pentru Borussia în a 2-a parte a sezonului, după ce înscrisese și pentru Salzburg de 31 de ori în 25 de apariții.

Youssoufa Moukoko, noua senzație de la Dortmund

Atacantul de doar 15 ani, Youssoufa Moukoko s-a născut în Camerun, la Yaounde, dar a ajuns în Germania la o vârstă fragedă împreună cu familia sa. Dortmund l-a luat de la echipele de cadeți ale lui FC St.Pauli în 2016, iar apoi acesta a impresionat la grupele de juniori ale Borussiei.
Youssoufa Moukoko a fost chemat la echipa mare a Borussiei Dortmund
Evoluțiile bune de la juniori l-au adus în atenția tehnicianului Lucien Favre, care l-a luat în această vară la pregătire în lotul primei echipe. Aflându-se momentan în cantonament în Elveția, Moukoko i-a impresionat pe jucătorii echipei mari, iar Erling Haaland a avut numai cuvinte de laudă la adresa sa.
Este mult mai bun decât eram eu la 15 ani. El se antrenează la Borussia Dortmund și ține pasul cu noi. Eu eram la clubul care m-a crescut, Bryne FK, când aveam 15 ani. Nu există grad de comparație. Dar nu e ușor să fii atât de bun. Presiunea poate să fie mare. Nu am văzut niciodată un copil de 15 ani atât de bun
Moukoko a jucat deja pentru Borussia Dortmund în UEFA Youth League, iar începând cu 20 noiembrie, când va împlini 16 ani, va deveni eligibil pentru a debuta în fotbalul profesionist. De asemenea, Moukoko are selecții și la naționala Germaniei U16, dar e încă devreme să spunem că va alege să joace pentru "Mannschaft" și la seniori, el având posibilitatea să aleagă și Camerunul.
Jadon Sancho și Erling Haaland, jucătorii celor de la Borussia Dortmund
În interviul acordat, Haaland a vorbit și despre obiectivele echipei pentru noul sezon, când Dortmund speră că va putea opri hegemonia lui Bayern Munchen, care a câștigat 8 titluri consecutive în Bundesliga. Păstrarea lui Jadon Sancho este cel mai bun exemplu că Borussia intenționează să se bată de la egal la egal cu bavarezii în sezonul care va începe pe 19 septembrie.
"Ca jucător, vreau să câștig trofee, desigur. Dacă ne îmbunătățim evoluțiile comparativ cu anul trecut, vom avea șanse să câștigăm un trofeu până la urmă", a spus Erling Haaland.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo