Proaspăt transferat la Borussia Dortmund în acestă vară, Jude Bellingham este noua perlă a fotbalului englez. În vârstă de doar 17 ani, acesta a fost titularizat în primul meci oficial al echipei din Dortmund, reușind să își treacă în statistici și o pasă de gol.
A jucat primul meci la profesioniști în Cupa Ligii împotriva celor de la Porstmouth la vârsta de 16 ani și 38 de zile, devenind cel mai tânăr debutant din istoria echipei Birmingham City. La scurt timp a reușit să devină și cel mai tânar marcator, furându-i ambele recorduri lui Trevor Francis, legenda clubului. În sezonul 2019/2020 a jucat în 44 de meciuri pentru echipa din Birmingham pentru care a reușit 4 goluri și 3 pase decisive. De remarcat ca a fost și căpitanul naționalei U17 a Angliei.

Jude Bellingham, star la 17 ani

Ligue 1
Super lovitura pregătită de PSG pe piața transferurilor! Pe ce jucător de la Mondial au pus ochii
ACUM 9 ORE

Bellingham, mijlocașul care rezolvă tot

Bellingham este un mijlocaș bob-to-box, cu calitați fizice impresionante, ce pare a avea capacitatea de a se adapta în orice sistem de joc. Puștiul pare determinat lăsând impresia genului de jucător ce nu este dispus să pieardă vreun duel. Rușește să se implice constant atât în faza ofensivă cât și în cea defensivă, fiind un adevărat exemplu pentru coechipieri.
Raportat la potențialul său, clubul Borussia Dortmund pare a fi doar o rampă de lansare pentru cel asemanat de Jermanin Pennant cu Steven Gerrard.
Articol scris de Bogdan Enache, de la footballscouting.ro
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

EUROSCOUT, a patra ediție, cu Bogdan Enache

Cupa Mondială FIFA
Harry Kane, șocat de diferența de joc dintre meciul cu Iran și cel cu SUA! "Total în contrast"
25/11/2022 LA 21:50
Cupa Mondială FIFA
It’s coming home? Englezii dau totul pentru Cupa Mondială. "Stau și în poartă dacă trebuie"
19/11/2022 LA 14:37