Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fanii lui Schalke și-au alergat jucătorii, după ce "minerii" au retrogradat matematic din Bundesliga

Cosmin Cioboata

Publicat 22/04/2021 la 14:44 GMT+3

Schalke a retrogradat matematic în liga a doua germană, pentru prima oară după 33 de ani. Furia fanilor germani a fost atât de mare încât aceștia și-au alergat jucătorii în afara stadionului, după meciul pierdut de "mineri" împotriva Arminiei Bielefeld, scor 0-1.

Schalke 04 steigt aus der Bundesliga ab

Credit imagine: SID

Schalke se află într-un moment extrem de dificil. "Minerii" sunt retrogradați matematic din Bundesliga, iar fanii și-au pierdut răbdarea.

Fanii lui Schalke și-au alergat jucătorii, după ce "minerii" au retrogradat matematic din Bundesliga

Schalke a pierdut partida cu Arminia Bielefed, scor 0-1, și nu mai are șanse de salvare de la retrogradare, cu 4 etape înaintea finalului de sezon. "Minerii" au adunat numai 13 puncte în actualul sezon - 2 victorii, 7 remize și 21 de înfrângeri -, iar în stagiunea viitoare vor juca în liga a doua, pentru prima oară după mai bine de trei decenii.
Suporterii germani n-au primit deloc bine vestea și au vrut să-și facă singuri dreptate după meciul cu Arminia. Extrem de furioși, fanii lui Schalke și-au alergat jucătorii în jurul stadionului, iar scenele s-au viralizat în mediul online.
Printre fotbaliștii puși pe fugă se numără Sead Kolasinac (împrumutat de la Arsenal) și Shkodran Mustafi, plecat de pe Emirates în iarnă.

Schalke a retrogradat din Bundesliga, prima oară după 33 de ani!

Este pentru prima oară când "minerii" retrogradează din Bundesliga, în ultimii 33 de ani. Schalke a retrogradat ultima oară în sezonul 1987/1988. La vremea respectivă, "minerii" au încheiat campionatul tot pe ultimul loc, cu 23 de puncte, la 6 lungimi sub "linia roșie".
De notat și recordul negativ deținut de Schalke în stagiunea curentă - este echipa cu cele mai puține puncte acumulate din cele 5 ligi de top din Europa.
Schalke a promovat în Bundesliga în sezonul 1990/1991. Începând de atunci, "minerii" au cucerit 6 trofee: 3 Cupe ale Germaniei (2001, 2002, 2011), o Cupă a Ligii (2005), o Supercupă a Germaniei (2011) și o Cupă UEFA (1997).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo