Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Final de sezon: încă o echipă istorică a Germaniei a retrogradat! Lewandowski, record în minutul 90

Cristian Mihală

Actualizat 22/05/2021 la 19:06 GMT+3

Cu 5 victorii la rând, Dortmund a terminat pe locul trei campionatul german. Werder Bremen i s-a alăturat lui Schalke în 2.Bundesliga, în timp ce Lewandowski a depășit recordul lui Gerd Muller.

MUNICH, GERMANY - MAY 22: Robert Lewandowski of FC Bayern Muenchen raises the top goalscorer of the season award following the Bundesliga match between FC Bayern Muenchen and FC Augsburg at Allianz Arena on May 22, 2021 in Munich, Germany.

Credit imagine: Getty Images

Cortina s-a tras peste ediția 2020-2021 a campionatului Germaniei. Miza a fost mare până în ultima secundă la retrogradare: situația era extrem de încordată, Bremen și Koln sperând să "sară" peste Arminia Bielefeld și să se salveze in-extremis.
Dacă locurile de Champions League erau clare înainte de runda finală, la retrogradare a fost tensiune mare. Bremen a pierdut acasă, cu Gladbach, scor 2-4 și este a doua retrogradată direct, după Schalke, formație care a obținut doar 3 succese în 34 de etape.
4 titluri a cucerit Werder de-a lungul timpului în Germania, ultimul în 2003-2004. Câștigătoare de Cupa Cupelor (1991-1992), alb-verzii au mai jucat o finală europeană (Cupa UEFA, 2008-2009).
Koln a învins "lanterna roșie", scor 1-0, dar merge la baraj, pentru că Bielefeld s-a impus și ea, pe terenul lui Stuttgart.
"Țapii" vor da un baraj cu Furth pentru rămânerea în prima ligă. În caz contrar, vom avea o a patra formație istorică în liga secundă germană, alături de Hamburg, Schalke și Werder Bremen.

Haaland și Lewandoski, final de sezon en fanfare

Dortmund a câștigat tot în ultima lună și, după succesul cu Mainz, de runda trecută, avea asigurate biletele de Champions League.
Doar că Haaland&Co au reușit chiar să termine în cele din urmă pe 3, profitând de eșecul lui Wolfsburg, 2-3 acasă, cu Mainz.
Golgheterul norvegian a reușit o dublă azi și a ajuns la cota de 40 de goluri înscrise în acest sezon, în toate competițiile, o cifră incredibilă judecând după faptul că are doar 20 de ani.
Nici Lewandowski, golgheterul campionatului, nu s-a lăsat mai prejos. Polonezul avea nevoie de o reușită în duelul cu Augsburg, de acasă, opentru a depăși recordul all-time de reușite în campionat. Vârful lui Bayern îl egalase deja pe legendarul Gerd Muller runda trecută și, deși azi Bayern a înscris 4 goluri într-o repriză, Lewa nu a avut lipici la gol. În cele din urmă, golul prin care deține recordul singur a venit în minutul 90, polonezul stabilind scorul final în Bayern - Augsburg 5-2.
Rezultatele de azi din Bundesliga
  • Bayern Munchen - Augsburg 5-2
  • Dortmund - Leverkusen 3-1
  • Eintracht Frankfurt - Freiburg 3-1
  • Koln - Schalke 1-0
  • Hoffenheim - Hertha 2-1
  • Stuttgart - Arminia Bielefeld 0-2
  • Union Berlin - Leipziug 2-1
  • Werder Bremen - Monchengladbach 2-4
  • Wolfsburg - Mainz 2-3
Clasamentul final în Bundesliga
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo