Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fotbalul s-a întors! Rezultatele complete din Bundesliga și programul meciurilor de mâine

Vlad Dumitrescu

Actualizat 16/05/2020 la 21:55 GMT+3

După 66 de zile, avem din nou fotbal! Bundesliga este primul campionat important care a revenit iar ziua de sâmbătă a adus multe goluri.

Raphael Guerreiro of Borussia Dortmund (C) celebrates with team mate Julian Brandt (L) after scoring his side's second goal during the Bundesliga match between Borussia Dortmund and FC Schalke 04 at Signal Iduna Park on May 16, 2020 in Dortmund, Germany.

Credit imagine: Getty Images

Erling Braut Haaland a marcat primul pentru Borussia Dortmund, echipa de pe locul doi din Bundesliga marcând revenirea campionatului german printr-o victorie categorică, 4-0, în fața marei rivale de la Schalke. Meciul va rămâne în amintirile fanilor din cauza circumstanțelor deosebite în care s-a jucat. Bundesliga este primul mare campionat din Europa care revine după pandemia de coronavirus.
Atmosfera a fost una bizară pe Signal Iduna Park, fiecare strigăt al jucătorilor sau antrenorilor auzindu-se clar pe fundalul partidei iar protcolul privind distanțarea socială a fost urmărit îndeaproape de rezerve dar și de titulari la celebrările golurilor. Meciul a fost unul clar încă de la bun început: Borussia Dortmund a dominat partida de la un capăt la altul, în special în zona de mijloc, iar reușitele lui Haaland, Guerreiro și Hazard au adus cele trei puncte la Dortmund.
În celălalt meci important al zilei din lupta pentru titlu, echipa clasată pe locul trei, RB Leipzig, a dat piept cu Freiburg, de pe locul opt. Leipzig a dominat clar meciul și a început în forță, având trei mari ocazii în primele 15 minute. Totuși, oaspeții au fost cei care au deschis scorul printr-un corner în minutul 34 din cauza unor bâlbâieli absurde ale defensivei lui Leipzig, Gulde marcând cu un călcâi mai mult neintenționat.
Dominația gazdelor a continuat și în a doua repriză iar în cele din urmă Yussuf Poulsen a adus egalarea în minutul 77 cu o lovitură de cap impecabilă. Cu toate acestea, finalul a fost unul dramatic. Asaltul la poarta lui Freiburg a continuat, dar oaspeții au fost cei care au marcat în minutul 93 prin Koch. După celebrări, golul a fost anulat însă dramatic de VAR pentru un offside milimetric.
Controversa zilei a venit de la meciul disputat de Hertha Berlin la Hoffenheim. Berlinezii s-au impus clar, 3-0, însă au ales să ignore total regulile și s-au îmbrățișat după fiecare gol. Mai mult, Boyata chiar l-a pupat pe obraz pe un coechipier.

Rezultatele de sâmbătă

Augsburg - Wolfsburg 1-2
Dortmund - Schalke 4-0
Dusseldorf - Paderborn 0-0
Hoffenheim - Hertha 0-3
RB Leipzig - Freiburg 1-1
Frankfurt - Gladbach 1-3

Programul de mâine

Koln - Mainz (16:30)
Union Berlin - Bayern Munchen (19:00)
Luni: Bremen - Leverkusen (21:30)
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo