Atacantul celor de la Borussia Monchengladbach, Marcus Thuram, a onorat memoria lui George Floyd și a îngenunchiat după ce a marcat primul său gol în victoria de acasă cu 4-1 în fața celor de la Union Berlin de duminică. Francezul a reușit o dublă și a urmat exemplul mijlocașului american al celor de la Schalke, Weston McKennie, care a purtat o banderolă pe care scria ”Dreptate pentru George” sâmbătă.
Gestul lui Thuram este similar cu cel făcut de jucătorul de fotbal american, Colin Kaepernick, cel care a îngenunchiat în timpul imnului național al SUA ca semn de protest față de rasism. Și Jadon Sancho și-a arătat solidaritatea cu protestatarii din SUA după ce a marcat în victoria celor de la Dortmund în fața lui Paderborn. Sancho și-a dat tricoul jos și a arătat mesajul ”Dreptate pentru George Floyd”.
https://i.eurosport.com/2020/05/31/2826447.jpg
Bundesliga
După Lewandowski, Bayern are mari emoții cu alt star! Între United și Real: mutare de 70 milioane €
30/06/2022 LA 07:53

Proteste masive în SUA

Mii de protestatari au ieșit pe străzi în mai multe orașe din SUA în ultimele zile pentru a protesta față de abuzurile poliției americane asupra persoanelor de culoare. Totul a fost declanșat de moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare care a fost ucis de un polițist alb în Minneapolis. Astfel, tensiunile au crescut iar Naomi Osaka și-a exprimat și ea solidaritatea cu protestatarii nu doar pe rețelele sociale, dar și prin prezența sa la proteste.
George Floyd ar fi încercat să cumpere țigări cu o bancnotă de 20 de dolari care ar fi fost falsă. Vânzătoarea a chemat poliția iar Floyd se afla în mașina sa la momentul sosirii ofițerilor. Deși el nu a opus rezistență și era încătușat, unul dintre polițiști a stat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd timp de 9 minute, acesta rămânând într-un final fără aer. Acesta este doar unul dintre multele incidente de acest fel în care polițiștii americani comit abuzuri împotriva persoanelor de culoare din SUA.

Naomi Osaka s-a alăturat protestelor

Numărul 10 mondial, jucătoarea de tenis Naomi Osaka, și-a exprimat și ea solidaritatea față de proteste însă nu s-a limitat doar la vorbe. Osaka a participat în persoană la proteste după cum arată fotografiile postate pe contul său de Instagram. ”Dacă nu iei atitudine pentru nimic, o să cazi pradă tuturor”, a scris ea.
”Doar fiindcă nu ți se întâmplă ție, nu înseamnă că nu se întâmplă deloc”, a completat jucătoarea japoneză care locuiește însă în SUA.
Și alți sportivi importanți și-au arătat solidaritatea cu protestatarii americani în ultimele zile, printre care Nick Kyrgios, Coco Gauff, LeBron James, Colin Kaepernick, Odell Beckham Jr și mulți alții.
Bundesliga
Un fost ultras, noul președinte al lui Hertha Berlin
27/06/2022 LA 09:02
Bundesliga
Mario Goetze, la Frankfurt! Eintracht îşi face un adevărat "dream team"
20/06/2022 LA 09:15