Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gestul superb făcut de Borussia. Ce se va întâmpla cu stadionul din Dortmund

Irina Aldea

Publicat 04/04/2020 la 09:54 GMT+3

O parte a stadionului echipei Borussia va fi pusă la dispoziţia autorităţilor sanitare din Dortmund.

Borussia Dortmund

Credit imagine: Getty Images

Gruparea Borussia Dortmund a anunţat, vineri, că pune la dispoziţia autorităţilor sanitare o parte a arenei Signal Iduna Park, pentru a lupta contra epidemiei de coronavirus. Signal Iduna Park, incintă ultramodernă cu o capacitate de 82.000 de locuri, va fi centru de primire, pentru degajarea spitalelor locale.
“Stadionul nostru este un simbol al oraşului, un punct de referinţă şi, datorită facilităţilor, infrastructurii şi spaţiului este locul perfect unde putem ajuta persoanele bolnave sau posibil infectate cu coronavirus, care au probleme respiratorii sau altfel de complicaţii. Este de datoria noastră şi ne dorim să facem tot ce putem pentru a ajuta la câştigarea lupta”, a spus Hans Joachim Watzke, conform bvb.de.
Borussia Dortmund
Stadionul Borussiei, cel mai mare din fotbalul german, va fi folosit exclusiv pentru pacienții care sunt suspecți că au intrat în contact cu virusul, nu aceia care se luptă cu acest virus.Bundesliga a fost suspendată până la data de 30 aprilie, însă perioada de suspendare ar putea fi mărită. În Germania au fost confirmate 91.159 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19, dintre care şi-au pierdut viaţa 1.275 de oameni.

Gest superb făcut de Borussia

Germanii de la Dortmund nu sunt singurii care și-au pus la dispoziție stadionul pentru a veni în sprijinul echipelor medicale care fac tot posibilul să lupte cât mai eficient împotriva pandemiei de coronavirus. Manchester City le-a pus la dispoziție oamenilor care lucrează la NHS (sistemul medical din Marea Britanie – n.red.) stadionul Etihad pentru a le face instructajul medicilor și asistentelor în vreme de pandemie.
De asemenea, Real Madridși-a oferit stadionul pentru a putea fi folosit ca un depozit prin care s-ar putea coordona ajutoarele medicale și unde s-ar putea depozita toate proviziile medicale. Este vorba în mare parte de donațiile din partea entităților din sport sau a companiilor care au legătură cu sportul și vor să trimită ajutoare. Santiago Bernabeu va deveni astfel un centru pentru donațiile primite de la organizații și companii, în special cele din zona sportivă. Toate donațiile vor fi depozitate la stadion și apoi înmânate autorităților din domeniul Sănătății pentru a fi distribuite în modul cel mai potrivit.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo