Erling Haaland a făcut un nou meci mare, chiar în ultima partidă a sezonului. Norvegianul a fost titular în meciul jucat de Dortmund cu Leverkusen sâmbătă după-amiază. Nu a durat mult ca Haaland să marcheze.
Norvegianul de 20 de ani a deschis scorul după doar cinci minute cu un șut cu stângul puternic care l-a învins pe Lukas Hradecky. Haaland a maract din nou spre finalul partidei, ajungând astfel la 41 de goluri în 41 de meciuri. Un sezon cu adevărat incredibil.
După un meci memorabil, Haaland a făcut un nou gest mare. Arbitrul meciului, Manuel Grafe, a oficiat în Bundesliga timp de 17 ani iar meciul dintre Dortmund și Leverkusen a fost ultimul său din carieră.
Bundesliga
Lovro Zvonarek, marea speranță a fotbalului croat, a semnat cu Bayern Munchen
10/09/2021 LA 12:09
Haaland și-a arătat respectul față de Grafe și a făcut schimb de tricouri cu el la final pentru ca apoi norvegianul să stea la fotografii cu brigada de arbitri.

Octavian Șovre a făcut un gest similar care a stârnit controverse

Momentul a adus aminte de cel în care a fost implicat arbitrul român Octavian Șovre, cel care i-a cerut tricoul lui Haaland după partida dintre Manchester City și Borussia Dortmund. Chiar dacă Șovre a făcut acest gest în scopuri caritabile, UEFA a cosniderat că românul a încălcat protocoalele.
Chiar dacă gestul lui Șovre a impresionat lumea fotbalului, UEFA a fost extrem de strictă și a considerat că o astfel de interacțiune între arbitri și fotbaliști nu trebuie încurajată. Prin urmare, forul suprem a hotărât să nu-l includă pe Șovre pe lista arbitrilor prezenți la Euro, în această vară.
În locul său, UEFA l-a desemnat pe Radu Ghinguleac. România va avea două brigăzi de arbitri la Campionatul European, care se va desfășura și la București.
Marea diferență între gestul lui Șovre și cel al lui Manuel Grafe este că neamțul s-a retras din activitate deci orice semn de întrebare privind autoritatea și obiectivitatea sa nu își mai are rostul.
Bundesliga
"Fii atent, am aflat că Haaland se transferă acolo!". Cassano susţine că ştie sigur 2 super-mutări
09/09/2021 LA 14:12
Bundesliga
Super-afacere pentru Bayern! Nagelsmann aduce un fotbalist fantastic pentru o sumă modică
29/08/2021 LA 13:21