Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland a făcut schimb de tricouri cu un arbitru din Bundesliga! Diferența față de cazul lui Șovre

Vlad Dumitrescu

Publicat 23/05/2021 la 11:23 GMT+3

Erling Haaland a făcut schimb de tricouri cu arbitrul Manuel Gräfe, cel care s-a retras la finalul acestui sezon de Bundesliga.

Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund)

Credit imagine: Getty Images

Erling Haaland a făcut un nou meci mare, chiar în ultima partidă a sezonului. Norvegianul a fost titular în meciul jucat de Dortmund cu Leverkusen sâmbătă după-amiază. Nu a durat mult ca Haaland să marcheze.
Norvegianul de 20 de ani a deschis scorul după doar cinci minute cu un șut cu stângul puternic care l-a învins pe Lukas Hradecky. Haaland a maract din nou spre finalul partidei, ajungând astfel la 41 de goluri în 41 de meciuri. Un sezon cu adevărat incredibil.
După un meci memorabil, Haaland a făcut un nou gest mare. Arbitrul meciului, Manuel Grafe, a oficiat în Bundesliga timp de 17 ani iar meciul dintre Dortmund și Leverkusen a fost ultimul său din carieră.
Haaland și-a arătat respectul față de Grafe și a făcut schimb de tricouri cu el la final pentru ca apoi norvegianul să stea la fotografii cu brigada de arbitri.

Octavian Șovre a făcut un gest similar care a stârnit controverse

Momentul a adus aminte de cel în care a fost implicat arbitrul român Octavian Șovre, cel care i-a cerut tricoul lui Haaland după partida dintre Manchester City și Borussia Dortmund. Chiar dacă Șovre a făcut acest gest în scopuri caritabile, UEFA a cosniderat că românul a încălcat protocoalele.
Chiar dacă gestul lui Șovre a impresionat lumea fotbalului, UEFA a fost extrem de strictă și a considerat că o astfel de interacțiune între arbitri și fotbaliști nu trebuie încurajată. Prin urmare, forul suprem a hotărât să nu-l includă pe Șovre pe lista arbitrilor prezenți la Euro, în această vară.
În locul său, UEFA l-a desemnat pe Radu Ghinguleac. România va avea două brigăzi de arbitri la Campionatul European, care se va desfășura și la București.
Marea diferență între gestul lui Șovre și cel al lui Manuel Grafe este că neamțul s-a retras din activitate deci orice semn de întrebare privind autoritatea și obiectivitatea sa nu își mai are rostul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo