Erling Haaland continuă să facă furori la Borussia Dortmund. Atacantul norvegian a marcat 33 de goluri în 31 de meciuri în actualul sezon, iar interesul în serviciile sale a "explodat". Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Manchester United și Chelsea sunt principalele echipe din Europa asociate cu un posibil transfer în viitorul apropiat.
Pentru toate aceste cluburi, există însă o problemă: Dortmund nu îl va lăsa să plece pe Haaland în această vară pentru o sumă mai mică de 180 de milionae de euro. O sumă astronomică, aproape imposibil de acoperit ținând cont de problemele financiare ale cluburilor, generate de pandemia de coronavirus.
Haaland mai are contract cu Dortmund până în vara anului 2024, însă există șanse extrem de mici ca internaționalul norvegian să rămână la formația germană până în acel moment. Asta pentru că nordicul are o clauză de 75 de milioane de euro pe care orice echipă o va putea achita în vara anului 2022, în urma unui acord verbal încheiat între celebrul său impresar, Mino Raiola, și conducerea Borussiei.
Bundesliga
După Lewandowski, Bayern are mari emoții cu alt star! Între United și Real: mutare de 70 milioane €
30/06/2022 LA 07:53

Haaland, cu gândul la un transfer în La Liga: "Și-a cumpărat casă în Spania"

Recent, în presa din Spania a apărut o informație care va încinge și mai tare spiritele în contextul transferului lui Haaland. Potrivit publicației Sports Four, citată de sport.es, atacantul de 20 de ani i-a anunțat pe oficialii lui Dortmund că își dorește să plece încă din această vară.
Mai mult, Haaland le-ar fi spus germanilor că "deja deține o casă în Spania", lăsând de înțeles că planul său ideal este de a ajunge în La Liga. Astfel, Real Madrid și Barcelona devin principalele favorite în cursa pentru transferul norvegianului.
Totul va depinde de puterea financiară a celor două mari rivale. În clipa de față, Real pare mult mai bine cotată să obțină semnătura lui Haaland, având în vedere că "galacticii" au făcut economii uriașe vara trecută. Real n-a cumpărat vreun jucător, dar în schimb a vândut 7, în schimbul a peste 90 de milioane de euro.
De cealaltă parte, Barcelona se confruntă cu alte probleme în actualul sezon. Catalanii și-au ales recent noul președinte - Joan Laporta -, iar principalul obiectiv este reprezentat de prelungirea contractului lui Lionel Messi, talismanul de pe Camp Nou.
Barca a adunat datorii uriașe în ultima perioadă, motiv pentru care este puțin probabil să forțeze un transfer de o asemenea anvergură în viitorul apropiat.
Conform jurnaliștilor iberici, noua casă a lui Haaland este localizată în Marbella, în sudul Spaniei.
Bundesliga
Un fost ultras, noul președinte al lui Hertha Berlin
27/06/2022 LA 09:02
Bundesliga
Mario Goetze, la Frankfurt! Eintracht îşi face un adevărat "dream team"
20/06/2022 LA 09:15