Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland, iritat de zvonurile din presă: "Cei care au scris asta trebuie să-mi dea explicații"

Cosmin Cioboata

Publicat 14/02/2020 la 12:18 GMT+2

Erling Haaland are parte de un început extraordinar la Borussia Dortmund, echipa care l-a cumpărat de la RB Salzburg, în schimbul sumei de 20 milioane de euro.

Erling Haaland (BVB)

Credit imagine: Getty Images

Haaland a reușit să înscrie 8 goluri în tricoul Borussiei, în primele 5 partide: 7 goluri în Bundesliga și un gol în Cupa Germaniei. Lupta pentru semnătura atacantului de 19 ani a fost extrem de intensă în această iarnă, 12 echipe fiind interesate de transferul său. Dintre acestea, Manchester United a fost cea mai activă, însă "diavolii roșii" n-au reușit să-i îndeplinească cerințele norvegianului. Borussia Dortmund a fost clubul care l-a adus în cele din urmă pe Haaland, după ce acesta s-a sfătuit cu tatăl său și cu agentul Mino Raiola.
Potrivit presei din Anglia, United a fost dispusă să plătească suma de 20 milioane de euro pentru fostul jucător de la Salzburg. Cu toate acestea, transferul a picat după ce oficalii de pe Old Trafford au refuzat să includă în contract și o clauză cerută de norvegian.
Într-un interviu oferit recent pentru Viasport, Haaland a explicat faptul că decizia sa finală nu a fost influențată de suma de bani oferită de Borussia, așa cum s-a zvonit în ultima vreme în presa internațională.

Haaland, supărat din cauza zvonurilor din presă

Mai mult, atacantul a asigurat că și Mino Raiola a avut intenții bune în privința transferului său, deși impresarul a fost criticat dur de faptul că s-ar fi gândit mai întâi la suma de bani oferită de cluburi și abia după la dorințele lui Haaland.
"Nu a fost vorba de bani în vreun moment. Cei care au scris aceste lucruri vor trebui să-mi ofere explicații când ne întâlnim. Mi se pare chiar amuzant că am primit această etichetă. Toți oamenii care mă cunosc știu foarte bine că nu sunt genul de om care se gândește la bani.", a declarat Haaland.
Rekord: Haaland erzielt fünf Treffer in 57 Minuten

Haaland: "Am discutat cu tatăl meu despre Dortmund"

Atacantul care face furori în Bundesliga a recunoscut că discuția cu tatăl său, fost jucător la Manchester City, Leeds și Notthingham Forest, a contribuit semnificativ la realizarea transferului său la Dortmund.
"La finalul sezonului anterior, am discutat cu tatăl meu despre un potențial transfer. La început, niciunul dintre noi n-a menționat numele Borussiei Dortmund. La un moment dat, l-am întrebat eu 'Ce spui despre echipa asta? Ar fi interesant!', iar el a considerat că este o idee foarte bună.
După acea discuție, Dortmund a devenit o opțiune viabilă și am început să am un sentiment foarte bun despre această oportunitate. Mi-am văzut în continuare de joc la Salzburg și nu m-am implicat activ în negocierile cu viitoarea echipă. În final, procesul s-a dovedit a fi destul de simplu.", a mai spus norvegianul.
Erling Braut Haaland

Haaland: "Mino Raiola este cel mai bun impresar"

Erling Haaland i-a luat apărarea agentului său, Mino Raiola, garantând că italianul este cel mai bun din domeniul său:
"Cât despre criticile primite de Mino Raiola, nu sunt deloc de acord cu ele. El este cel mai bun impresar din lume. A atras foarte multă energie negativă în jurul său, iar multă lume nu-l place. Probabil din cauza faptului că reușește lucruri excelente în meseria lui. Pe mine m-a ajutat foarte mult, este o persoană minunată.", a încheiat atacantul lui Dortmund.
Haaland a intrat în atenția mai multor cluburi din Europa la finalul anului 2019, după mai multe evoluții impresionante în tricoul celor de la Salzburg. În 27 de apariții pentru campioana Austriei, atacantul a înscris 29 de goluri, dintre care 8 în Champions League.
Haaland a bifat și 2 selecții pentru naționala Norvegiei, alături de care se va lupta pentru un loc la EURO 2020. Nordicii vor întâlni Serbia în semifinalele barajului UEFA Nations League, pe 26 martie.
Erling Haaland este cotat la 60 de milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo