Ruben Gabrielsen joacă în prezent la Toulouse, dar a evoluat timp de aproape două sezoane alături de Haaland, la Molde. Fundașul central a asistat la "explozia" puștiului care a uimit în ultimul an cu evoluțiile sale și susține că evoluțiile fantastice ale acestuia nu sunt o întâmplare. În spatele golurilor pe bandă rulantă marcate de starul lui Dortmund se află foarte multă muncă și o dăruire ieșită din comun.
Fostul coleg al norvegianului și-a adus aminte și de cea mai amuzantă fază de pe vremea când îmbrăca tricoul lui Molde. Evident, cu Haaland în prim plan. Acesta debutase din sezonul 2017-2018 pentru trupa nordică, dar prezențele lui în prima echipă erau mai degrabă sporadice. În primul meci al sezonului 2018-2019, totul s-a schimbat, însă. Pe 1 iulie, Haaland marca 4 goluri în primele 21 de minute ale confruntării cu Brann (hat-trickul fusese definitivat după 11 minute și 2 secunde), determinându-l pe Solskjaer să îl compare după acel meci cu Lukaku.
Nimic nu anunța evoluția fantastică a lui Haaland la acel moment, lucru relatat cu umor de Gabrielsen.
Serie A
"Ceva nu e în regulă!". Paolo Maldini, despre consecințele coronavirusului
12/04/2020 LA 20:31
"Țin minte că înainte de începerea primului său sezon la Molde (n.r. Gabrielsen face o mică confuzie, Haaland mai evoluase pentru Molde și în stagiunea precedentă, după cum am explicat mai sus) nu a marcat vreun gol la antrenamente toată săptămâna. S-a făcut de râs, rata din orice poziție. Când a venit ziua primei partide și am auzit că e titular, nu mi-a venit să cred; mi-am zis: "Cum vom juca noi cu asest băiat în față?". A marcat patru goluri în acea dispută", și-a amintit Gabrielsen, citat de Gazzetta dello Sport.

Transformarea spectaculoasă a lui Haaland

Transformarea lui Haaland a fost una spectaculoasă. Ca adolescent, nu avea un fizic impunător, dar a înțeles foarte bine cât contează acest detaliu în fotbalul modern și a lucrat la sala de forță foarte mult, pentru a deveni jucătorul pe care îl știm cu toții astăzi.
"Când l-am văzut prima oară, era doar un băiețel, nu stătea bine fizic, dar acest lucru s-a schimbat rapid. A devenit un adevărat animal din punct de vedere fizic, letal în fața porții. A muncit foarte mult pentru a ajunge unde e acum", a mai rememorat Gabrielsen.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Liverpool dă marea lovitură pe piaţa transferurilor! 58 de milioane € pentru un atacant fantastic
ACUM 25 MINUTE
Bundesliga
Dortmund oferă 45 de milioane de € pentru înlocuitorul lui Haaland! Nemții au concurență serioasă
ACUM O ORĂ