Borussia Dortmund ar putea rămâne în această vară fără unul dintre jucătorii săi de top. Chiar dacă în ultima perioadă s-a vorbit intens despre transferul lui Erling Haaland, se pare că Jadon Sancho va fi favorit, în cele din urmă, să plece de la formația germană.
Sebastian Kehl, directorul sportiv al lui Dortmund, a anunțat că Haaland și-a dat acordul să rămână la echipă și în următorul sezon, în ciuda interesului uriaș manifestat de cluburi de top, precum Real Madrid, Barcelona și Manchester City.
"Vă pot spune că Erling Haaland va rămâne la Borussia Dortmund și în sezonul viitor. Erling și-a dat acordul, a acceptat. Îl văd în fiecare zi și vă pot spune că se identifică cu acest club și vrea să rămână cel puțin încă un an", a declarat Kehl, pentru Sport1.
Bundesliga
După Lewandowski, Bayern are mari emoții cu alt star! Între United și Real: mutare de 70 milioane €
30/06/2022 LA 07:53

Haaland rămâne, Sancho pleacă! Cât cere Dortmund pentru transferul starului englez

În această situație, Dortmund va fi nevoită să vândă un alt jucător important pentru a-și mări bugetul în vară. Cu 3 etape rămase până la finalul sezonului, "galben-negrii" se află în afara locurilor de UEFA Champions League.
O eventuală ratare a calificării în competiția supremă ar genera mari probleme la nivel financiar, care vor putea fi remediate printr-un transfer răsunător. Iar cum Haaland va rămâne aproape sigur la Dortmund, Sancho - cealaltă vedetă a nemților - are cele mai mari șanse să fie vândut în următoarea fereastră de mercato.
"Am avut deja un 'Gentleman's agreement' cu Jadon, de anul trecut, că poate pleca în anumite condiții. A fost alături de noi de câțiva ani", a spus Michael Zorc, celălalt director sportiv al Borussiei, lăsând de înțeles că Sancho are undă verde pentru o mutare.
Potrivit Sport1, Dortmund va solicita o sumă cuprinsă între 85 și 90 de milioane de euro pentru transferul lui Sancho. Internaționalul englez s-a aflat aproape de despărțirea de Borussia și vara trecută. Atunci, Manchester United a avut mai multe tentative de a-l cumpăra, însă "diavolii" n-au fost de acord să achite suma cerută de germani: 125 milioane de euro.
Acum însă, lucrurile ar putea sta diferit. Oficialii lui Dortmund și-au redus pretențiile financiare și ar fi dispuși să renunțe la Sancho pentro o sumă mai accesibilă, cu 35 de milioane de euro mai mică.
https://i.eurosport.com/2021/04/20/3118117.jpg

Manchester United și Liverpool, interesate de Jadon Sancho

Manchester United nu este singura echipă din Premier League care îl monitorizează pe starul Borussiei. Potrivit presei britanice, Jurgen Klopp ar vrea să-l aducă pe Sancho la Liverpool în cazul în care Mohamed Salah va pleca de pe Anfield în următoarea perioadă.
Atacantul "cormoranilor" s-a arătat dezamăgit că oficialii lui Liverpool încă n-au început discuțiile pentru prelungirea contractului scadent în 2023. De amintit că, în ultima vreme, Salah a fost asociat cu un posibil transfer în La Liga, la Real Madrid sau Barcelona.
Sancho rămâne unul dintre cei mai în formă jucători din Europa. Atacantul englez a marcat 12 goluri și a oferit 18 assist-uri în 34 de apariții, în toate competițiile din actualul sezon.
Jadon Sancho este cotat la 100 milioane de euro de transfermarkt.com și mai are contract cu Borussia Dortmund până în vara anului 2023.
Bundesliga
Un fost ultras, noul președinte al lui Hertha Berlin
27/06/2022 LA 09:02
Bundesliga
Mario Goetze, la Frankfurt! Eintracht îşi face un adevărat "dream team"
20/06/2022 LA 09:15