Perioada de transferuri de la jumătatea sezonului a început de câteva zile, iar cele mai importante cluburi încearcă să se întărească cu jucători noi. Nu este și cazul campioanei Europei, Bayern Munchen, care a anunțat prin vocea antrenorului său că nu va face niciun transfer în luna ianuarie.

"Pentru a fi foarte clar despre acest lucru: situația actuală pe care o au aproape toate cluburile din lume nu este atât de simplă.Nu sunt deloc genul de antrenor care să merg la conducători și să le spun că vreau să am jucători noi. Știu situația de la Bayern Munchen și știu cât de dificilă a fost vara trecută. Cu echipa pe care o avem vom merge până la finalul sezonului.", a declarat Hansi Flick, citat de kicker.de.

Bundesliga
Bayern Munchen vrea să-l înlocuiască pe David Alaba cu un jucător de la Real Madrid
15/01/2021 LA 16:06

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Bayern Munchen nu va face niciun transfer în ianuarie

Chiar dacă niciun fotbalist nou nu va ajunge acum pe Allianz Arena, plecările sunt încă posibile de la Bayern, conform spuselor antrenorului: "Nu știu dacă vor mai pleca jucători. E posibil să plece Joshua Zirkzee sau Javi Martinez, dar nu se știe nimic încă. Probabil că vor mai rămâne cu noi și pentru următoarele 6 luni."

Decizia celor de la Bayern este de înțeles. Bugetul clubului a fost serios afectat de pandemia de Covid-19, iar echipa a mers aproape perfect în prima parte a sezonului, deci e greu de crezut că eventualii fotbaliști noi ar fi putut să le aducă un plus bavarezilor. În general, Bayern Munchen nu obișnuiește să facă multe transferuri într-o perioadă de mercato, cu atât mai puțin în cea de iarnă, astfel că decizia nemților din acest an nu e deloc surprinzătoare.

Bayern este lider în Bundesliga, având cu 2 puncte mai mult decât RB Leipzig și continuă cursa de apărare a trofeului Champions League, urmând s-o întâlnească pe Lazio în optimile de finală.

Bundesliga
Borussia Monchengladbach, postări virale după ce a învins campioana Bayern Munchen, de la 0-2
09/01/2021 LA 08:56
Bundesliga
Rezultat incredibil în Bundesliga! Bayern a condus la Gladbach cu 2-0, dar a pierdut meciul
08/01/2021 LA 22:08