În ultimii ani, Neuer a fost titularul constant al naționalei, adunând 90 de selecții și devenind unul dintre cei mai emblematici jucători pentru "panzere". Ajuns la 33 de ani, goalkeeperul lui Bayern continuă să aibă evoluții bune, dar postul îi este tot mai serios pus în pericol de Marc Andre ter Stegen.
Portarul Barcelonei e văzut de unii speicaliști cel mai bun din lume și selecționerul Germaniei a admis că are o sarcină foarte grea, fiind nevoit să aleagă între doi fotbaliști de mare valoare. Mai mult, portarul Barcelonei a pus presiune pe selecționer, prin declarațiile făcute după ultima partidă internațională. "Mi-e greu să găsesc o explicație pentru faptul că nu am jucat, am dat tot ce am avut mai bun la fiecare meci pentru a-i face misiunea selecționerului dificilă. Vreau să fiu prima opțiune de portar la națională", a spus Ter Stegen.
Uli Hoeness a simțit nevoia să îi ia apărarea propriului fotbalist și și-a expus încă de săptămâna trecută punctul de vedere, dovedindu-se foarte critic la adresa lui Ter Stegen.
Bundesliga
Un star al lui Bayern a oprit antrenamentele din cauza unor probleme cardiace. Cât va lipsi
IERI LA 16:32
"Vorbește ca și cum a câștigat de 17 ori Campionatul Mondial. Nu are dreptul să pretindă nimic. Nici măcar nu există o discuție, Neuer este numărul unu. Ter Stegen este un portar bun, însă Neuer a demonstrat că este cel mai bun din lume. Nu ne place ca reputația jucătorilor noștri să fie afectată, e normal să luăm o poziție", spunea Hoeness săptămâna trecută.

Hoeness a trecut la amenințări: Bayern va boicota naționala

Acum, într-un interviu pentru Bild, Hoeness pare că și-a pierdut controlul și a ajuns să șantajeze Federația și pe selecționer. Concret, oficialul bavarezilor a amenințat că, dacă Low îl va prefera pe Ter Stegen în detrimentul lui Neuer, Bayern va boicota naționala.
"Nu vom accepta o schimbare. Dacă Ter Stegen îi va lua locul lui Neuer în primul 11 al Germaniei, nu vom mai trimite jucători la lot. Low aude tot ce spunem noi și sper să aibă urechile ciulite", a fost declarația incredibilă a lui Hoeness.
Mult mai temperat, managerul echipei germane, Oliver Bierhoff, a încercat să salveze situația, explicând că nu poate fi vorba de așa ceva.
"Nu sunt îngrijorat de declarațiile date de Hoeness. Orice club e obligat de statutele FIFA să trimită jucătorii la lot, când este o dată oficială", a spus fostul mare atacant.
Fost campion mondial cu Germania (1974) și câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Bayern (1972), Hoeness este un personaj controversat. A fost condamnat în 2014 la trei ani și jumătate de închioare pentru o evaziune fiscală de 28 de milioane de euro. Ulterior, după eliberare, Hoeness a fost reales ca președinte al lui Bayern cu o majoritate covârșitoare (97%).
Bundesliga
Bayern Munchen, singura campioană europeană importantă care a avut câștiguri în pandemie
12/01/2022 LA 14:07
Bundesliga
Bayern Munchen, start ratat în 2022! Bavarezii au pierdut acasă cu Gladbach după ce au condus cu 1-0
07/01/2022 LA 21:37