Oficialii clubului din Germania au dezvăluit că decizia a fost luată după o ședință organizată alături de tehnicianul olandez. Fost asistent la Ajax Amsterdam, Schreuder mai avea contract cu Hoffenheim până în vara anului 2022, însă oamenii din conducerea echipei au avut alte planuri.
"Nu ne-am înțeles asupra unor detalii importante, motiv pentru care înțelegerea inițială a picat.", a explicat Alexander Rosen, directorul sportiv al celor de la Hoffenheim, potrivit Bild.
Alfred Schreuder a oferit primele declarații, la scurt timp după anunțul clubului:
Bundesliga
Un star al lui Bayern a oprit antrenamentele din cauza unor probleme cardiace. Cât va lipsi
15/01/2022 LA 16:32
Am știut de la bun început că postul de antrenor al lui Hoffenheim va reprezenta o provocare uriașă. Am avut parte de multă bucurie de-a lungul perioadei petrecute aici. Vreau să le mulțumesc celor din conducere pentru șana de a antrena în Bundesliga. Din păcate, n-am putut ajunge la un numitor comun în ceea ce privește planul de viitor al clubului. Îmi pare rău pentru această situație. Totuși, nu este ceva ieșit din comun, astfel de lucruri se întâmplă în viața profesională. Trebuie să fii sincer cu ceilalți și să tragi concluziile potrivite. | Alfred Schreuder

Hoffenheim, pe locul 7 în Bundesliga

Cu 4 etape rămase din sezonul curent din Bundesliga, Hoffenheim se află pe locul 7, la 2 puncte în spatele zonei europene. De-a lungul perioadei petrecute la cârma echipei, Schreuder a înregistrat 12 victorii, 7 egaluri și 11 înfrângeri în campionat. Potrivit Opta, olandezul deține al doilea cel mai bun procentaj al meciurilor câștigate de Hoffenheim în Bundesliga (40%), după Julian Nagelsmann (43%).
Pentru restul stagiunii, Hoffenheim va fi condusă de asistenții Matthias Kaltenbach, Michael Rechen și Timo Gross. De asemenea, directorul sportiv Rosen se va implica mai mult în pregătirea echipei, în ultimele 4 runde din Bundesliga.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Bundesliga
Nagelsmann, un antrenor fericit: o vedetă a lui Bayern prelungeşte pe 3 ani
11/01/2022 LA 13:04
Bundesliga
Kimmich a revenit la antrenamente, după ce a suferit probleme grave la plămâni din cauza Covid-19
04/01/2022 LA 12:21