Dortmund riscă şi o amendă de 60.000 de euro, conform recomandării Comisiei de control a Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), susține ESPN.
Conflictul a izbucnit în 2008, când Hoffenheim a reuşit promovarea cu ajutorul patronului miliardar Dietmar Hopp, în contextul în care cluburile din Bundesliga sunt deţinute în proporţie mai mare de 50% de suporteri.
În noiembrie 2018, Dortmund a primit o amendă de 50.000 de euro şi o interdicție cu suspendare prin care fanii nu vor putea să-și însoțească echipa pe stadionul lui Hoffenheim în următoarele 3 confruntări. Totul a pornit de la un banner cu caracter abuziv afișat de suporterii Borussiei în faţa casei lui Hopp.
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
ACUM 12 ORE
Pe bannerul respectiv era inscripționat mesajul "Hasta la vista, Hopp", alături de portretul patronului de 79 de ani, pe care era desenată o țintă. La acea vreme, Hoffenheim a solicitat penalizarea cu puncte a Borussiei.
https://i.eurosport.com/2020/02/19/2779912.jpg

Dortmund va accepta interdicția

În mai 2019, clubul din Dortmund a fost amendat de tribunalul din Sinsheim pentru abuzul verbal al fanilor săi la adresa lui Hopp, dar Borussia a depus un recurs care nu s-a judecat încă. La ultima partidă de pe terenul lui Hoffenheim, din decembrie 2019, fanii Borussiei au afișat din nou mesaje cu caracter abuziv la adresa lui Dietmar Hopp. Unii dintre suporterii "galben-negri", conștienți de posibila suspendare, au scandat în mod ironic: "Never again, Hoffenheim!" (Este ultima dată, Hoffenheim).
Potrivit sursei citate, sancţiunile venite din partea Federației Germane vor fi acceptate de Borussia Dortmund, urmând ca echipa lui Lucien Favre să nu fie susținută la următoarele 3 meciuri din deplasare cu Hoffenheim de suporterii săi înfocați. Acest lucru ar reprezenta un eveniment unic în istoria recentă a lui Dortmund, echipa fiind susținută necondiționat de suporteri, în orice colț al lumii.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Bundesliga
Reacția celor de la Borussia Dortmund după ce Haaland s-a plâns de presiunea pusă asupra lui
17/01/2022 LA 13:13
Liga
Real Madrid, all in pentru Haaland și Mbappe! Suma uriașă pregătită pentru cele două transferuri
17/01/2022 LA 09:03