Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Interdicția inedită primită de suporterii Borussiei Dortmund, după afișarea unui banner abuziv

Cosmin Cioboata

Actualizat 20/02/2020 la 17:05 GMT+2

Suporterii Borussiei Dortmund vor primi o interdicţie de 3 ani la meciurile de pe stadionul lui Hoffenheim, din cauza repetatelor abuzuri la adresa patronului clubului, Dietmar Hopp.

Fans von Borussia Dortmund

Credit imagine: Getty Images

Dortmund riscă şi o amendă de 60.000 de euro, conform recomandării Comisiei de control a Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), susține ESPN.
Conflictul a izbucnit în 2008, când Hoffenheim a reuşit promovarea cu ajutorul patronului miliardar Dietmar Hopp, în contextul în care cluburile din Bundesliga sunt deţinute în proporţie mai mare de 50% de suporteri.
În noiembrie 2018, Dortmund a primit o amendă de 50.000 de euro şi o interdicție cu suspendare prin care fanii nu vor putea să-și însoțească echipa pe stadionul lui Hoffenheim în următoarele 3 confruntări. Totul a pornit de la un banner cu caracter abuziv afișat de suporterii Borussiei în faţa casei lui Hopp.
Pe bannerul respectiv era inscripționat mesajul "Hasta la vista, Hopp", alături de portretul patronului de 79 de ani, pe care era desenată o țintă. La acea vreme, Hoffenheim a solicitat penalizarea cu puncte a Borussiei.
Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain

Dortmund va accepta interdicția

În mai 2019, clubul din Dortmund a fost amendat de tribunalul din Sinsheim pentru abuzul verbal al fanilor săi la adresa lui Hopp, dar Borussia a depus un recurs care nu s-a judecat încă. La ultima partidă de pe terenul lui Hoffenheim, din decembrie 2019, fanii Borussiei au afișat din nou mesaje cu caracter abuziv la adresa lui Dietmar Hopp. Unii dintre suporterii "galben-negri", conștienți de posibila suspendare, au scandat în mod ironic: "Never again, Hoffenheim!" (Este ultima dată, Hoffenheim).
Potrivit sursei citate, sancţiunile venite din partea Federației Germane vor fi acceptate de Borussia Dortmund, urmând ca echipa lui Lucien Favre să nu fie susținută la următoarele 3 meciuri din deplasare cu Hoffenheim de suporterii săi înfocați. Acest lucru ar reprezenta un eveniment unic în istoria recentă a lui Dortmund, echipa fiind susținută necondiționat de suporteri, în orice colț al lumii.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo