Articol scris de Alex Ivan
Leon Goretzka a ajuns la Bayern Munchen în vara anului 2018. Acesta era văzut drept unul dintre cei mai promițători mijlocași centrali din Europa, iar marile cluburi l-au asaltat cu oferte, fiind liber de contract după despărțirea de Schalke 04. În final, bavarezii au fost cei care au câștigat lupta pentru semnătura sa.
Goretzka a avut două sezoane excelente pe Allianz Arena, câștigând două titluri de campion în Bundesliga și trofeul UEFA Champions League. Mijlocașul central a recunoscut, la aproape trei ani distanță de la transferul său, că Bayern a reprezentat întotdeauna prima sa opțiune, refuzând chiar șansa de a colabora cu Jurgen Klopp.
Fotbal
Reacția amuzantă a lui Guardiola când a aflat data duelului cu Liverpool din optimile Carabao Cup
11/11/2022 LA 17:14

Liverpool, refuzată de Goretzka

"Liverpool a fost una dintre opțiuni. Este un club uriaș, iar progresul lor de sub comanda lui Klopp a fost remarcabil. Suntem toți mândri de el că a reușit să câștige titlul. Am alocat mult timp ca să iau o decizie și sunt 100% sigur că Bayern a fost alegerea potrivită pentru mine.", a declarat Leon Goretzka pentru The Athletic.
Liverpool nu a încercat atunci să găsească o alternativă după ce a ratat transferul mijlocașului german. Naby Keita, fost jucător la RB Leipzig, se înțelesese deja cu “cormoranii” și s-a alăturat lotului lui Klopp în aceeași fereastră de mercato. Liverpool a preferat în schimb să-și “betoneze” defensiva, prin transferurile lui Alisson și Fabinho. Klopp s-a dovedit din nou inspirat și a cucerit UEFA Champions League la capătul sezonului 2018/19, după care a adus și titlul din Premier League în stagiunea precedentă.
https://i.eurosport.com/2020/07/20/2852839.jpg

Leon Goretzka, transformare incredibilă

Pe lângă titlurile cucerite, Goretkza mai are și alte motive pentru care să fie mulțumit că a optat să semneze cu Bayern. Germanul și-a dezvoltat o masă musculară de invidiat și este într-o formă fizică excelentă. Goretzka a afirmat că staff-ul bavarezilor are o parte din merite pentru transformarea sa.
"Nimeni nu știa ce se va întâmpla, așa că am avut mult timp de gândire.", a spus acesta despre perioada de pauză generată de pandemie.
"M-am întrebat ce aș putea să fac ca să mă dezvolt ca persoană. A fost o oportunitate să-mi ascult vocea din interior. Mușchii în plus reprezintă doar partea vizibilă. Pauza din primăvară mi-a dat șansa să-mi lucrez corpul într-un mod în care nu aș putea să o fac în circumstanțe normale. Staff-ul echipei m-a ajutat de asemenea. Este normal să îți reîncarci bateriile în momentele de pauză, dar cred că poți să devii și mai puternic prin muncă.", a completat Goretzka.
Premier League
Klopp a dezvăluit "una dintre cele mai mari greșeli din viața sa". Ce transfer a ratat neamțul
09/11/2022 LA 16:02
Premier League
Liverpool, între un cumpărător american și un grup de investiții din Dubai! Suma afacerii e uriașă
09/11/2022 LA 12:01