Articol scris de Alex Ivan

Leon Goretzka a ajuns la Bayern Munchen în vara anului 2018. Acesta era văzut drept unul dintre cei mai promițători mijlocași centrali din Europa, iar marile cluburi l-au asaltat cu oferte, fiind liber de contract după despărțirea de Schalke 04. În final, bavarezii au fost cei care au câștigat lupta pentru semnătura sa.

Premier League
Klopp câștigă enorm din contractele de publicitate pe care le are. Suma uriașă primită în 2020
ACUM 4 ORE

Goretzka a avut două sezoane excelente pe Allianz Arena, câștigând două titluri de campion în Bundesliga și trofeul UEFA Champions League. Mijlocașul central a recunoscut, la aproape trei ani distanță de la transferul său, că Bayern a reprezentat întotdeauna prima sa opțiune, refuzând chiar șansa de a colabora cu Jurgen Klopp.

Liverpool, refuzată de Goretzka

"Liverpool a fost una dintre opțiuni. Este un club uriaș, iar progresul lor de sub comanda lui Klopp a fost remarcabil. Suntem toți mândri de el că a reușit să câștige titlul. Am alocat mult timp ca să iau o decizie și sunt 100% sigur că Bayern a fost alegerea potrivită pentru mine.", a declarat Leon Goretzka pentru The Athletic.

Liverpool nu a încercat atunci să găsească o alternativă după ce a ratat transferul mijlocașului german. Naby Keita, fost jucător la RB Leipzig, se înțelesese deja cu “cormoranii” și s-a alăturat lotului lui Klopp în aceeași fereastră de mercato. Liverpool a preferat în schimb să-și “betoneze” defensiva, prin transferurile lui Alisson și Fabinho. Klopp s-a dovedit din nou inspirat și a cucerit UEFA Champions League la capătul sezonului 2018/19, după care a adus și titlul din Premier League în stagiunea precedentă.

https://i.eurosport.com/2020/07/20/2852839.jpg

Leon Goretzka, transformare incredibilă

Pe lângă titlurile cucerite, Goretkza mai are și alte motive pentru care să fie mulțumit că a optat să semneze cu Bayern. Germanul și-a dezvoltat o masă musculară de invidiat și este într-o formă fizică excelentă. Goretzka a afirmat că staff-ul bavarezilor are o parte din merite pentru transformarea sa.

"Nimeni nu știa ce se va întâmpla, așa că am avut mult timp de gândire.", a spus acesta despre perioada de pauză generată de pandemie.

"M-am întrebat ce aș putea să fac ca să mă dezvolt ca persoană. A fost o oportunitate să-mi ascult vocea din interior. Mușchii în plus reprezintă doar partea vizibilă. Pauza din primăvară mi-a dat șansa să-mi lucrez corpul într-un mod în care nu aș putea să o fac în circumstanțe normale. Staff-ul echipei m-a ajutat de asemenea. Este normal să îți reîncarci bateriile în momentele de pauză, dar cred că poți să devii și mai puternic prin muncă.", a completat Goretzka.

Premier League
Jurgen Klopp vrea să-și rezolve problemele defensive cu un fost elev de la Borussia Dortmund
25/01/2021 LA 15:09
Fotbal
Marea diferență dintre Manchester United și Liverpool, în acest moment
25/01/2021 LA 09:45