Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Leverkusen, lecție de fotbal pentru Dortmund. Adio, titlu pentru Haaland&Co

Cristian Mihală

Actualizat 19/01/2021 la 23:24 GMT+2

Borussia Dortmund a ieșit aproape sigur din cursa pentru titlu, după înfrângerea de pe terenul lui Leverkusen, scor 2-1.

Bayer Leverkusen vs. Borussia Dortmund

Credit imagine: Getty Images

În weekend, formația lui Terzic remiza incredibil cu Mainz, pe teren propriu, dar spera să își ia revanșa azi, împotriva "aspirinelor". Istoricul întâlnirilor recente o avantaja pe Dortmund, care câștigase 4 din ultimele 5 înfruntări recente, de fiecare dată marcând măcar 3 goluri.
Doar că partida din această seară a avut un alt istoric, iar demiterea lui Favre e limpede că nu a rezolvat criza în care se află Dortmund și nici problemele defensive.

Leverkusen, fotbal total în fața lui Dortmund

Scorul a fost rapid deschis de gazde, prin Diaby, iar Dortmund nu a avut replică mult timp. Leverkusen a cedat deliberat teren pentru a puncta pe contra-atac și doar forma incredibilă a lui Burki a făcut ca scorul să nu ia proporții (portarul lui Dortmund a terminat partida cu 11 parade decisive).
Contrar evoluției jocului, oaspeții au restabilit într-un final egalitatea (minutul 67), însă voctoria avea să îi revină trupei lui Bosz, după ce Wirtz a marcat în minutul 80, din pasa lui Diaby.
Leverkusen urcă pe doi grație acestui succes, la 4 puncte de Bayern, în timp ce doar o minune mai poate să o readucă pe Dortmund în lupta la titlu, deși ne aflăm abia la jumătatea sezonului. Haaland&Co sunt la 7 puncte de Bayern, în condițiile în care bavarezii au și un meci mai puțin disputat.
Rezultatele zilei în Bundesliga
  • Monchengladbach - Werder Bremen 1-0
  • Leverkusen - Dortmund 2-1
  • Hertha Berlin - Hoffenheim 0-3
  • Mainz - Wolfsburg 0-2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo