articol de Romeo Ene
Atacantul polonez a devenit o țintă de transfer pentru finalistele Ligii Campionilor, Manchester City și Chelsea.
Bundesliga
Bayern i-a găsit înlocuitor lui Lewandowski. Super-transferul pregătit de bavarezi
ACUM 18 ORE

60 de milioane de euro pentru Lewandowski

ESPN subliniază interesul ambelor cluburi pe fondul nesiguranței viitorului internaționalului polonez la nivel de club, fiind dispuse să ofere 60 de milioane de euro, sumă considerată suficientă pentru deschiderea negocierilor. Atacantul în vârstă de 33 de ani și-a continuat forma devastatoare în acest sezon, marcând 36 de goluri în 31 de meciuri, ajungând la 289 în 7 sezoane pentru campionii din Bundesliga.
Deși o astfel de mișcare ar reprezenta un angajament financiar semnificativ față de un jucător aflat în ultimele sezoane ale carierei sale, ar reprezenta o lovitură de imagine pentru oricare echipă din Premier League.
Managerul lui City, Pep Guardiola, era la cârma lui Bayern când l-a transferat golgheterul rivalei Borussia Dortmund în vara anului 2014, în timp ce fostul antrenor al lui Dortmund, Thomas Tuchel, este, de asemenea, familiarizat cu jucătorul datorită timpului petrecut împreună în Bundesliga. Atât City, cât și Chelsea urmăresc piața pentru a aduce un nou atacant în această vară; Sergio Aguero o părăseşte pe City după un deceniu, în timp ce viitorul lui Tammy Abraham și Olivier Giroud la Chelsea este incert.
Sursa menţionată adaugă faptul că Aguero se află pe radarul lui Chelsea în această vară, în timp ce liderul din Premier League, City, este interesată de căpitanul lui Tottenham, Harry Kane - deși o astfel de mișcare ar costa probabil mult mai mult decât atacantul lui Bayern. Paris Saint-Germain ar fi interesată, de asemenea, de serviciile lui Lewandowski, deși orice muare pe care o fac francezii pentru aducerea unui atacant este dependentă de viitorul vedetei lor, Kylian Mbappe.
Lewandowski s-a bucurat de o carieră remarcabilă, reuşind 479 de goluri în 693 de apariții la cluburile de seniori, în timp ce este, de asemenea, cel mai bun marcator din toate timpurile la nivel internațional pentru Polonia, înscriind 66 de goluri.
Bundesliga
Lewandowski și Haaland, bătuți. Nkunku, desemnat jucătorul sezonului în Bundesliga
17/05/2022 LA 08:35
Bundesliga
Sărăbătoare fantastică la Gelsenkirchen, după ce Schalke a promovat în Bundesliga
08/05/2022 LA 11:03