articol de Romeo Ene
Vârful polonez s-a accidentat la meciul naţionalei sale cu Andorra, din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.
Cu o victorie pe terenul lui Mainz, Bayern câştigă cel de-al 31-lea campionat din istorie, iar Lewandowski şi-a propus să egaleze sau să depăşească recordul lui Gerd Muller, de 40 de goluri marcate într-un sezon de Bundesliga. În prezent, jucătorul de 32 ani are 35 de goluri, cu 4 etape înainte de finalul sezonului.
Bundesliga
Un star al lui Bayern a oprit antrenamentele din cauza unor probleme cardiace. Cât va lipsi
15/01/2022 LA 16:32

Flick, nerăbdător să câştige titlul: ‘’Cât mai curând posibil’’

Pentru Flick, antrenorul lui Bayern, care a anunţat recent că va părăsi formaţia germană la finalul sezonului, asigurarea celui de-al 9-lea campionat consecutiv este prioritatea numărul 1. Bayern este lider, cu 71 de puncte, cu 10 mai mult faţă de Leipzig, ocupanta poziţiei secunde.
‘’Trebuie să câștigăm titlul cât mai curând posibil. Acesta este primul nostru obiectiv ", a declarat Flick vineri la o conferință de presă online.
"El (Lewandowski) a fost accidentat patru săptămâni, dar este apt din punct de vedere fizic și a demonstrat asta la antrenamente. Va reveni în echipă. Trebuie să vedem cum se descurcă și cum reacționează corpul său. Îl vom sprijini, dar primul target este succesul clubului", a spus el. Flick va putea conta, de asemenea, pe Serge Gnabry și pe mijlocașul Leon Goretzka, refăcuţi după accidentări.
Bavarezii au câștigat șase trofee în sezonul 2019/20 sub comanda lui Flick, care vrea să părăsească formaţia germană la sfârșitul sezonului, în ciuda faptului că mai are contract cu Bayern până în 2023. Câștigarea celui de-al doilea titlu consecutiv sâmbătă ar însemna o performanţă remarcabilă pentru un antrenor care conduce echipa de un an şi jumătate.
"Sperăm să obținem titlul la Mainz, dar nu au pierdut în ultimele șase meciuri. Au câștigat la Bremen și nu au emoţii în legătură cu retrogradarea, acumulând 31 de puncte. Deci, este posibil să joace un pic mai dezinvolţi.", a declarat Flick.
"Bundesliga este baza pentru a juca în Liga Campionilor, pentru a concura în Cupa Mondială a Cluburilor sau Supercupa Europei", a spus Flick. "Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să câștigi titlul. Obiectivul lui Bayern este câştigarea campionatului ".
În ceea ce privește sărbătorirea câştigării titlului, Flick a menţionat că nu ar putea să se organizeze vreo petrecere din cauza pandemiei.
"Nu vom face nimic. Ne vom duce acasă", a spus Flick. "Ce ar trebui să facem în circumstanțele actuale? Vrem să câștigăm titlul și orice va veni ulterior va conduce către un anumit grad de spontaneitate", a precizat el.
Bundesliga
Nagelsmann, un antrenor fericit: o vedetă a lui Bayern prelungeşte pe 3 ani
11/01/2022 LA 13:04
Bundesliga
Kimmich a revenit la antrenamente, după ce a suferit probleme grave la plămâni din cauza Covid-19
04/01/2022 LA 12:21