Nkunku a fost unul dintre cei şase câştigători diferiţi ai distincţiei de jucătorul lunii pe parcursul sezonului. El a obţinut de patru ori într-o stagiune această distincţie, un record, în octombrie 2021, februarie, martie şi aprilie 2022.
Premiul pentru cel mai bun fotbalist al sezonului este decis în urma votului fanilor (40%), cluburilor (30%) şi experţilor (30%).

Cifre fantastice pentru Nkunku, într-un sezon de vis

Bundesliga
După Lewandowski, Bayern are mari emoții cu alt star! Între United și Real: mutare de 70 milioane €
30/06/2022 LA 07:53
Atacantul de 24 de ani a reuşit 20 de goluri şi 13 pase decisive în 34 de apariţii în ediţia 2021/22 a Bundesligii. El a ajutat-o pe Leipzig să revină după cel mai slab început de sezon în prima divizie, echipa încheind pe locul patru. Nkunku a fost primul jucător care a ajuns la cel puţin zece goluri şi zece pase decisive într-un sezon. Doar Lewandowski, cel mai bun marcator al sezonului, cu 35 de reuşite, a fost implicat în mai multe goluri pe parcursul campaniei (38).
A fost de departe cel mai bun sezon al lui Nkunku în Bundesliga, fostul atacant al lui Paris Saint-Germain (clubul din Hexagon l-a cedat pentru doar 12 milioane de euro) debutând în lunamartie la prima reprezentativă a Franţei. El a impresionat şi în cupele europene, cu 11 goluri şi trei assist-uri în 12 meciuri în Liga Campionilor sau Europa League. Francezul a izbutit un hat-trick împotriva lui Manchester City în grupele Champions League şi o dublă în meciul din deplasare cu Atalanta, care a dus-o pe Leipzig în semifinalele Europa League.
Nkunku va avea şansa de a câştiga în acest sezon şi Cupa Germaniei, Leipzig urmând s-o întâlnească pe Freiburg în finala programată pe 21 mai la Berlin. El a reuşit trei goluri şi tot atâte apase decisive în drumul spre ultimul act al competiţiei. O victorie ar însemna primul trofeu din istoria clubului.
Sursa: Agerpres
Bundesliga
Un fost ultras, noul președinte al lui Hertha Berlin
27/06/2022 LA 09:02
Bundesliga
Mario Goetze, la Frankfurt! Eintracht îşi face un adevărat "dream team"
20/06/2022 LA 09:15