Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lewandowski și Haaland, bătuți. Un jucător cedat de PSG pe o sumă infimă, desemnat jucătorul sezonului în Bundesliga

Cristian Mihală

Actualizat 17/05/2022 la 11:35 GMT+3

Christopher Nkunku, atacantul francez al lui RB Leipzig, a fost votat cel mai bun jucător al sezonului 2021/22 în campionatul Germaniei, devansând fotbalişti ca Robert Lewandowski, Erling Haaland şi Patrik Schick, a anunţat luni site-ul Bundesligii.

Robert Lewandowski (FC Bayern; left) and Erling Haaland (Borussia Dortmund)

Credit imagine: Imago

Nkunku a fost unul dintre cei şase câştigători diferiţi ai distincţiei de jucătorul lunii pe parcursul sezonului. El a obţinut de patru ori într-o stagiune această distincţie, un record, în octombrie 2021, februarie, martie şi aprilie 2022.
Premiul pentru cel mai bun fotbalist al sezonului este decis în urma votului fanilor (40%), cluburilor (30%) şi experţilor (30%).

Cifre fantastice pentru Nkunku, într-un sezon de vis

Atacantul de 24 de ani a reuşit 20 de goluri şi 13 pase decisive în 34 de apariţii în ediţia 2021/22 a Bundesligii. El a ajutat-o pe Leipzig să revină după cel mai slab început de sezon în prima divizie, echipa încheind pe locul patru. Nkunku a fost primul jucător care a ajuns la cel puţin zece goluri şi zece pase decisive într-un sezon. Doar Lewandowski, cel mai bun marcator al sezonului, cu 35 de reuşite, a fost implicat în mai multe goluri pe parcursul campaniei (38).
A fost de departe cel mai bun sezon al lui Nkunku în Bundesliga, fostul atacant al lui Paris Saint-Germain (clubul din Hexagon l-a cedat pentru doar 12 milioane de euro) debutând în lunamartie la prima reprezentativă a Franţei. El a impresionat şi în cupele europene, cu 11 goluri şi trei assist-uri în 12 meciuri în Liga Campionilor sau Europa League. Francezul a izbutit un hat-trick împotriva lui Manchester City în grupele Champions League şi o dublă în meciul din deplasare cu Atalanta, care a dus-o pe Leipzig în semifinalele Europa League.
Nkunku va avea şansa de a câştiga în acest sezon şi Cupa Germaniei, Leipzig urmând s-o întâlnească pe Freiburg în finala programată pe 21 mai la Berlin. El a reuşit trei goluri şi tot atâte apase decisive în drumul spre ultimul act al competiţiei. O victorie ar însemna primul trofeu din istoria clubului.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo