Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

”Lumea lui Bayern”: bavarezii sunt campioni în Bundesliga pentru al-9-lea sezon consecutiv

Vlad Dumitrescu

Publicat 08/05/2021 la 18:28 GMT+3

Bayern Munchen își continuă dominarea în Bundesliga iar echipa bavareză a cucerit titlul în Bundesliga pentru a noua oară consecutiv.

FC Bayern München

Credit imagine: Getty Images

Astăzi s-a jucat derby-ul dintre Borussia Dortmund și RB Leipzig. Cum partida a fost câștigată de Borussia, dramatic, cu 3-2, distanța dintre ocupanta locului secund, RB Leipizg și liderul Bayern Munchen este mult prea mare.
Cu doar două jocuri rămase de disputat pentru Leipzig, Bayern are un avans de șapte puncte la vârful Bundesligii, astfel că bavarezii au cucerit titlul în acest weekend fără să apuce măcar să atingă mingea.
Bayern Munchen va juca astăzi de la 19:30 împotriva celor de la Borussia Monchengladbach, însă partida mai are acum doar rolul de a celebra o bornă istorică pentru echipa pregătită de Hansi Flick.
Acesta este al nouălea campionat consecutiv și al 31-lea per total, ambele recorduri absolute în istoria Bundesligii.
Dominația autoritară a lui Bayern este luată ca un dat în ultima decadă, însă după un început destul de slab de sezon, se părea că acesta va fi anul în care supremația bavarezilor va fi oprită.
RB Leipzig părea capabilă să ia tltul, însă realitatea este că atunci când ai în lot cel mai bun atacant din lume - Robert Lewandowski - este greu să pierzi titlul. Polonezul a marcat 36 de goluri în doar 26 de partide în acest sezon, numere extraordinare.
Deși a câștigat din nou campionatul iar sezonul trecut a cucerit UEFA Champions League, Bayern va schimba antrenorul la sfârșitul actualei stagiuni. Hansi Flick o va părăsi pentru a prelua naționala Germaniei iar pe banca bavarezilor va lua loc Julian Nagelsmann, actualul manager de la RB Leipzig.
De altfel, Bayern, atunci când a simțit amenințarea celor de la RB Leipizg, a făcut ce face Bayern întotdeauna. L-a transferat pe cel mai bun jucător - Dayot Upamecano. Bonus, au adus și antrenorul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo