Astăzi s-a jucat derby-ul dintre Borussia Dortmund și RB Leipzig. Cum partida a fost câștigată de Borussia, dramatic, cu 3-2, distanța dintre ocupanta locului secund, RB Leipizg și liderul Bayern Munchen este mult prea mare.
Cu doar două jocuri rămase de disputat pentru Leipzig, Bayern are un avans de șapte puncte la vârful Bundesligii, astfel că bavarezii au cucerit titlul în acest weekend fără să apuce măcar să atingă mingea.
Bundesliga
După Lewandowski, Bayern are mari emoții cu alt star! Între United și Real: mutare de 70 milioane €
30/06/2022 LA 07:53
Bayern Munchen va juca astăzi de la 19:30 împotriva celor de la Borussia Monchengladbach, însă partida mai are acum doar rolul de a celebra o bornă istorică pentru echipa pregătită de Hansi Flick.
Acesta este al nouălea campionat consecutiv și al 31-lea per total, ambele recorduri absolute în istoria Bundesligii.
Dominația autoritară a lui Bayern este luată ca un dat în ultima decadă, însă după un început destul de slab de sezon, se părea că acesta va fi anul în care supremația bavarezilor va fi oprită.
RB Leipzig părea capabilă să ia tltul, însă realitatea este că atunci când ai în lot cel mai bun atacant din lume - Robert Lewandowski - este greu să pierzi titlul. Polonezul a marcat 36 de goluri în doar 26 de partide în acest sezon, numere extraordinare.
Deși a câștigat din nou campionatul iar sezonul trecut a cucerit UEFA Champions League, Bayern va schimba antrenorul la sfârșitul actualei stagiuni. Hansi Flick o va părăsi pentru a prelua naționala Germaniei iar pe banca bavarezilor va lua loc Julian Nagelsmann, actualul manager de la RB Leipzig.
De altfel, Bayern, atunci când a simțit amenințarea celor de la RB Leipizg, a făcut ce face Bayern întotdeauna. L-a transferat pe cel mai bun jucător - Dayot Upamecano. Bonus, au adus și antrenorul.
Bundesliga
Un fost ultras, noul președinte al lui Hertha Berlin
27/06/2022 LA 09:02
Bundesliga
Mario Goetze, la Frankfurt! Eintracht îşi face un adevărat "dream team"
20/06/2022 LA 09:15